A Fujitsu intelligens településeket fejleszt Szaúd-Arábiában

forrás Prim Online, 2012. május 30. 12:29

A Fujitsu bejelentette, hogy szándéknyilatkozatot írt alá Szaúd-Arábia ipari célú ingatlanokat kezelő hatóságával, a MODON-nal intelligens települések fejlesztéséről.

A Fujitsu Arabia által vezetett helyi kezdeményezés keretében a Fujitsu Szaúd-Arábiában indítja el élvonalbeli infokommunikációs, környezetvédelmi és energiafogyasztás-csökkentő technológiákra épülő, globális intelligens településfejlesztési üzletágát. A Fujitsu a 2011-es és 2012-es pénzügyi évre ütemezett megvalósíthatósági tanulmányok elkészülte utánra tervezi a projekt teljes körű megvalósítását.

A japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium (METI) 2011 októberében választotta ki támogatásra a külföldi intelligens településfejlesztésről és más projektekről szóló megvalósíthatósági tanulmányt. A támogatásra a METI infrastruktúra-export kezdeményezése részeként kerül sor. A METI támogatásában megvalósuló projekt példaként szolgál arra, hogyan exportálhatók sikerrel infrastruktúra-rendszerek az állami és a magánszektor együttműködésével.
A projekt során a Fujitsu a környezetvédelmet és az energiafogyasztást középpontba állítva ösztönzi az intelligens települések létrehozását Szaúd-Arábia ipari területein, továbbá környezetirányítási és fogyasztásszabályozó rendszereket is telepít majd az energiafelhasználás optimalizálására.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

Megvette a Netflix a Marsra magyar! első évadát

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című sorozat első évada május 15-én került fel a Netflixre, ahol már másnap bekerült a Top10 legnézettebb TV Show közé Magyarországon. A döntés, hogy egy márkával közösen létrehozott magyar sorozat megjelenik hazai és nemzetközi streaming platformokon is, rendkívüli siker a hazai médiaiparban. 

2024. május 24. 17:44

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Profi tippek a tudományos anyagok hatékony olvasásához BOOX tabletekkel

A tudósoknak, kutatóknak és diákoknak a kutatási cikkek olvasása olyan, mintha egy tudástornyot építenének. Minden tégla egy-egy információt képvisel, amit alaposan megvizsgáltak, hogy biztosítsák a zökkenőmentes integrációt a teljes szerkezetbe. Tekintettel az információsűrűségre, a tudományos művek olvasása mindig tanulságos, ugyanakkor megterhelő. A produktivitás javításához megfelelő módszerekre és eszközökre van szükségünk.

2024. május 24. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17