Új energiatakarékos, háztartási Verbatim LED-izzócsalád

forrás Prim Online, 2012. július 25. 09:43

2012 szeptember elsejétől a hagyományos izzók forgalmazása teljesen megszűnik az Európai Unión belül, ezzel egy időben a Verbatim egy új, háztartásokba szánt, költséghatékony és a korábbi foglalatokkal kompatibilis LED–izzócsaládot mutat be. Az új termékeket arra tervezték, hogy megfeleljenek a megbízható, prémium minőségű és alacsony energiafogyasztású lámpák iránti egyre növekvő igénynek.

A LED-lámpák élettartama akár 25 év is lehet, a megszokott világítási technológiákhoz képest pedig akár 85 százaléknyi energiamegtakarítást is el lehet velük érni. Arra tervezték őket, hogy a hagyományos, a halogén és az energiatakarékos lámpák alacsony költségű helyettesítőjeként szolgáljanak az általános célú világításban.

A Verbatim új, fogyasztóknak szánt termékpalettája 13 különböző izzót foglal magában melyekkel többek között a 25 és 60 wattos teljesítmény között mozgó klasszikus A-típusú izzók, a 15 és 25 wattos teljesítményű B-típusú gyertyaizzók, a 25 wattos cseppizzók és az MR16 GU5.3 illetve PAR16 foglalatba való, 20 wattos szpotlámpák is helyettesíthetőek. Színhőmérsékletük 2700K és 3000K között mozog és minden modell színrenderelési indexe (CRI) legalább 80. A termékek jól felismerhető, zöld csomagolást kapnak. A Verbatim fogyasztóknak szánt LED-termékpalettája elérhető a vállalat webáruházán keresztül, a nagykereskedőknél, illetve az elektronikai kiskereskedőknél.

„A LED-technológia a hagyományos izzók jelenlegi legjobb energiatakarékos alternatívája. Az energiatakarékos izzókhoz képest a LED-izzók kétszeres élettartammal rendelkeznek, azonnal világítani kezdenek felkapcsolásnál és nem tartalmaznak olyan veszélyes anyagokat, mint a higany,” kommentálta a lépést Jeanine Chrobak-Kando, a Verbatim LED EUMEA régiójáért felelős üzletfejlesztési vezetője.

Öt izzótípus a klasszikus A-típusú izzókat helyettesíti, melyek áramfelvétele 220-240 volt. A 4 wattos és 11 wattos lámpák a 25-60 wattos hagyományos izzókat helyettesítik. A 11 wattos modell 810 lumenes fényáramot, a 4 wattos modell pedig 250 lumenes fényáramot biztosít. Minden modell elérhető lesz E27-es csavarós foglalathoz és B22-es bajonttes foglalathoz is, kivéve egy változtatható fényerejú 9 wattos modellt, amely kizárólag E27-es foglalathoz lesz kapható.

A portfóliónak része lesz két gyertyaformájú, E14-es foglalathoz való általános és háttérvilágításhoz való izzó, melyek különösen alkalmasak hálószobai világításra, vagy asztal megvilágítására. Egy átlátszó 3,5 wattos modellel egy hagyományos 15 wattos, míg egy fehér színű 4 wattos modellel a hagyományos 25 wattos gyertyaizzó helyettesíthető. Két LED-cseppizzó is a kínálat része, mindkettő elérhető E14-, és E27-kompatibilis változatban.

A szpotlámpák esetén a vásárlók a két MR 16-os izzó közül választhatnak, amelyek a GU5.3 foglalattal kompatibilisek. A 4 wattos modell világítási szöge 20°, a 6 wattos modellé pedig 25°. Mindkét szpotlámpa alkalmas arra, hogy egyes műalkotásokra terelje a figyelmet, megvilágítsa a nappalit vagy a fürdőszobát.  Ideálisak emellett konyhai, hálószobai vagy folyosói világításra is. A 40 wattos PAR16 GU10-típusú LED egy 20 wattos hagyományos izzó kiváltására alkalmas és 180 lumen fényáramot szolgáltat. A 4 wattos R50-es tíusú E14-es foglalatot használó izzó, ugyanilyen fényárammal teszi teljessé a felhozatalt.

Európában a világítás teszi ki a teljes áramfogyasztás mintegy 20 százalékát. A Verbatim fejlett LED technológiájára való átállás, mely az anyavállalat Mitsubishi Chemical Corporation évtizedes tapasztalatára alapoz, számottevő csökkenést eredményezhet az energiafogyasztásban és csökkenti a szénlábnyomot.

www.verbatimlighting.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59