A Fujitsu DynamicFabric virtualizálja a hálózati csatlakozásokat és az IT-kapacitást

forrás Prim Online, 2012. augusztus 2. 09:46

A Fujitsu Fujitsu DynamicFabric megoldása rendkívül rugalmas, optimalizált hálózati infrastruktúrák kialakítását teszi lehetővé. Három innovatív technológiája szabadon kombinálható a csatlakozások és a kapacitás virtualizálásásra – a szerverektől a hálózat középpontjáig. A szükségleteikhez ideálisan alkalmazkodó adatközpont szintű komponensek kiválasztásával és a hálózati csatlakozások virtualizálásával az ügyfelek tőkeráfordítás és működési költség terén is jelentős megtakarításra számíthatnak – ötvözve a PRIMERGY pengeszervereket a meglévő hálózati infrastruktúrával és a fejlett felügyeleti technológiákkal.

Üzleti előnyök

A Fujitsu DynamicFabric segítségével az ügyfelek hatékonyan optimalizálhatják a hálózati infrastruktúrát és a változó üzleti szükségletekhez igazodva fel- és lefelé skálázhatják a hálózati erőforrásokat. A Fujitsu DynamicFabric egyszerű kialakítása és moduláris architektúrája könnyen kezelhető, költségoptimalizált, fokozatos bővítést tesz lehetővé. A meglévő adatközpont-hálózatokkal biztosított zavartalan interoperabilitás az IT-vezető számára is garantálja a beruházás védelmét.

A DynamicFabric használata esetén a rendszergazda kézben tarthatja a teljes körűen virtualizált LAN- és SAN-hálózatokat és nyolc csatornáig particionálható, kétportos 10 gigabites Ethernet adapterrel alkalmazkodhat a virtuális szerverterhelés aktuális igényeihez. A szerverpengék hozzáadásának, cseréjének és visszaállításának lehetősége és a dinamikus adatközpont-környezetben végrehajtott hálózat semleges virtualizálás egyszerűsíti a felügyeletet.

A LAN- és SAN-környezetek rack-, torony- és pengeszervereinek felügyeletét a Fujitsu ServerView Virtual I/O Manager (SV VIOM) segíti, miközben a Fujitsu PRIMERGY pengeszerverek új csatlakozópengéi a legújabb szabványokkal dolgoznak – támogatják pl. Fibre Channel over Ethernet (FCoE) csatlakozáshoz szükséges DCB (Data Center Bridging) szabványt.

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu DynamicFabric komponenseinek szállítása augusztusban indul. Közvetlenül vagy értékesítési partnerektől is beszerezhetők, országonként eltérő specifikációval és áron.

 Műszaki információk

A PRIMERGY BX Ethernet Fabric Switch 10 Gbit/s 18/6+6, a Brocade VDX 6730 Data Center Switch beágyazott verziója – nagy teljesítményű 10 gigabites Ethernet switch LAN- és natív Fibre Channel portokkal, ami rendkívüli rugalmasságot biztosít a dinamikus IT-környezetek támogatásához és nagyfokú skálázhatósággal támogatja a felhő-architektúrákat. A Brocade díjnyertes VCS Fabric technológiájával dolgozik, amellyel a szervezetek a meglévő hálózati kialakítás és kábelezés mellett építhetnek ki nagy teljesítményű felhőre optimalizált adatközpontokat, és hozhatnak létre aktív-aktív szervercsatlakozásokat a teljes Fujitsu DynamicFabric infrastruktúrában. Az intelligencia kapcsolóhálózati node-ok közötti automatikus megosztásával a teljes kapcsolóhálózat hatékonyabban felügyelhető és jelentősen csökken a működési költség. A Fibre Channel csatlakozású tárolóhálózatok (SAN) mellett a PRIMERGY BX Ethernet Fabric switchek a Fibre Channel over Ethernet (FCoE), az iSCSI és a NAS csatlakozást is támogatják.

A Cisco Nexus B22F néven is ismert PRIMERGY Ethernet FEX 10Gbit/s 16/8 a nagy teljesítményű Cisco Unified Fabric hálózati architektúrát a Fujitsu PRIMERGY pengeszerver-környezetre kiterjesztve egyszerűsíti az adatközpont architektúráját. A penge a Cisco Fabric Extender (FEX) családjának tagjaként lehetővé teszi a kapcsolóhálózat egyszerűsített felügyelettel történő kiterjesztését. Így a vállalat növekedésével a kapcsoló-hozzáférési réteg a pengeszerverekre is kiterjedhet. A FEX-penge a Cisco Nexus switch kiterjesztéseként viselkedik, egyszerűbb üzemeltetéssel, egypontos felügyelettel és több mint 1000 db 10 gigabites Ethernet-portot lefedő szabályérvényesítéssel. A megoldás a kizárólag Ethernet technológiájú és a konvergens Ethernet környezeteket is támogatja, Fibre Channel over Ethernet (FCoE) csatlakozással csökkentve a TCO-t és egyszerűsítve az adatközponti architektúra kábelezését.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A biztonság legyen egyszerű, intelligens és mindenhol elérhető

A világ egyre inkább a hibrid és távoli munkavégzés irányába mozdult el az elmúlt időszakban, és ez a trend – ami persze az irodai munkahelyekre vonatkozik - várhatóan a jövőben is velünk marad. A felhasználók most már elvárják, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről tudjanak csatlakozni, miközben az IT-csapatok ugyanazokat a komplex és időigényes megoldásokat alkalmazzák. 

2021. június 13. 15:53

A túl optimista felsővezetők veszélyeztethetik a digitális átalakulást

A cégek felsővezetőinek több, mint 80%-a gondolja azt, hogy vállalatuk digitálisan felkészültnek számít, viszont a menedzsereknek már csak 58%-a ért egyet ezzel az állítással az ABBYY, egy vállalati digitális intelligenciára szakosodott cég legújabb kutatása szerint. A kutatás során 1200 informatikai döntéshozót kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban és Japánban olyan cégeknél, amelyek több mint 1000 alkalmazottal rendelkeznek. Az is kiderült, hogy a menedzserek viselik leginkább a digitális átalakulás (digitális transzformáció – DX) súlyát és kihívásait, elmondásuk szerint 2,5-szer több felelősség hárul rájuk, mint a C-szintű vezetőkre. Mindez a vállalkozásokon belüli aggasztó ellentétre mutat, ami a jövőben elpazarolt beruházások és elszalasztott lehetőségek sorát idézheti elő.

2021. június 13. 12:41

Magas termelékenység, alacsony költségek

Egyre több iparági szereplő ismeri el, hogy elérkezett az idő a belső logisztikai folyamatok újragondolására. Sokan közülük az automatizált megoldásokhoz fordulnak, egész pontosan autonóm mobil robotokhoz (AMR-ek). Az együttműködő mobil robotok új generációja optimalizálja a munkafolyamatokat, függetlenül attól, hogy milyen feladatot, melyik iparágban kell elvégezni, és így rugalmas intralogisztikát és zökkenőmentes gyártást tesz lehetővé. Annak ellenére, hogy az AMR-eket leginkább az autó- és elektronikai iparban alkalmazzák, többek közt az FMCG szektor kihívásaira is válasszal szolgálnak.

2021. június 13. 10:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29