A Fujitsu DynamicFabric virtualizálja a hálózati csatlakozásokat és az IT-kapacitást

forrás Prim Online, 2012. augusztus 2. 09:46

A Fujitsu Fujitsu DynamicFabric megoldása rendkívül rugalmas, optimalizált hálózati infrastruktúrák kialakítását teszi lehetővé. Három innovatív technológiája szabadon kombinálható a csatlakozások és a kapacitás virtualizálásásra – a szerverektől a hálózat középpontjáig. A szükségleteikhez ideálisan alkalmazkodó adatközpont szintű komponensek kiválasztásával és a hálózati csatlakozások virtualizálásával az ügyfelek tőkeráfordítás és működési költség terén is jelentős megtakarításra számíthatnak – ötvözve a PRIMERGY pengeszervereket a meglévő hálózati infrastruktúrával és a fejlett felügyeleti technológiákkal.

Üzleti előnyök

A Fujitsu DynamicFabric segítségével az ügyfelek hatékonyan optimalizálhatják a hálózati infrastruktúrát és a változó üzleti szükségletekhez igazodva fel- és lefelé skálázhatják a hálózati erőforrásokat. A Fujitsu DynamicFabric egyszerű kialakítása és moduláris architektúrája könnyen kezelhető, költségoptimalizált, fokozatos bővítést tesz lehetővé. A meglévő adatközpont-hálózatokkal biztosított zavartalan interoperabilitás az IT-vezető számára is garantálja a beruházás védelmét.

A DynamicFabric használata esetén a rendszergazda kézben tarthatja a teljes körűen virtualizált LAN- és SAN-hálózatokat és nyolc csatornáig particionálható, kétportos 10 gigabites Ethernet adapterrel alkalmazkodhat a virtuális szerverterhelés aktuális igényeihez. A szerverpengék hozzáadásának, cseréjének és visszaállításának lehetősége és a dinamikus adatközpont-környezetben végrehajtott hálózat semleges virtualizálás egyszerűsíti a felügyeletet.

A LAN- és SAN-környezetek rack-, torony- és pengeszervereinek felügyeletét a Fujitsu ServerView Virtual I/O Manager (SV VIOM) segíti, miközben a Fujitsu PRIMERGY pengeszerverek új csatlakozópengéi a legújabb szabványokkal dolgoznak – támogatják pl. Fibre Channel over Ethernet (FCoE) csatlakozáshoz szükséges DCB (Data Center Bridging) szabványt.

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu DynamicFabric komponenseinek szállítása augusztusban indul. Közvetlenül vagy értékesítési partnerektől is beszerezhetők, országonként eltérő specifikációval és áron.

 Műszaki információk

A PRIMERGY BX Ethernet Fabric Switch 10 Gbit/s 18/6+6, a Brocade VDX 6730 Data Center Switch beágyazott verziója – nagy teljesítményű 10 gigabites Ethernet switch LAN- és natív Fibre Channel portokkal, ami rendkívüli rugalmasságot biztosít a dinamikus IT-környezetek támogatásához és nagyfokú skálázhatósággal támogatja a felhő-architektúrákat. A Brocade díjnyertes VCS Fabric technológiájával dolgozik, amellyel a szervezetek a meglévő hálózati kialakítás és kábelezés mellett építhetnek ki nagy teljesítményű felhőre optimalizált adatközpontokat, és hozhatnak létre aktív-aktív szervercsatlakozásokat a teljes Fujitsu DynamicFabric infrastruktúrában. Az intelligencia kapcsolóhálózati node-ok közötti automatikus megosztásával a teljes kapcsolóhálózat hatékonyabban felügyelhető és jelentősen csökken a működési költség. A Fibre Channel csatlakozású tárolóhálózatok (SAN) mellett a PRIMERGY BX Ethernet Fabric switchek a Fibre Channel over Ethernet (FCoE), az iSCSI és a NAS csatlakozást is támogatják.

A Cisco Nexus B22F néven is ismert PRIMERGY Ethernet FEX 10Gbit/s 16/8 a nagy teljesítményű Cisco Unified Fabric hálózati architektúrát a Fujitsu PRIMERGY pengeszerver-környezetre kiterjesztve egyszerűsíti az adatközpont architektúráját. A penge a Cisco Fabric Extender (FEX) családjának tagjaként lehetővé teszi a kapcsolóhálózat egyszerűsített felügyelettel történő kiterjesztését. Így a vállalat növekedésével a kapcsoló-hozzáférési réteg a pengeszerverekre is kiterjedhet. A FEX-penge a Cisco Nexus switch kiterjesztéseként viselkedik, egyszerűbb üzemeltetéssel, egypontos felügyelettel és több mint 1000 db 10 gigabites Ethernet-portot lefedő szabályérvényesítéssel. A megoldás a kizárólag Ethernet technológiájú és a konvergens Ethernet környezeteket is támogatja, Fibre Channel over Ethernet (FCoE) csatlakozással csökkentve a TCO-t és egyszerűsítve az adatközponti architektúra kábelezését.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is sikerrel zárult a Startup Safari Budapest

Június 10-én vette kezdetét a 2024. évi Startup Safari Budapest, amely másfél napos rendezvényként június 11-én is érdekes programokkal várta az érdeklődőket. Az esemény célja, mint minden évben, idén is az volt, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, ösztönözze az új innovációkat és támogassa a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínált a résztvevők számára, hogy megismerjék a legfrissebb technológiai fejlesztéseket és üzleti trendeket.

2024. június 13. 10:46

Tesztüzemben elindult a MÁV-VOLÁN-csoport egységes utazástervezője

A vármegye- és országbérletek bevezetése után újabb szolgáltatás révén válnak átélhetővé azok az előnyök, amelyek a vasúti és autóbuszos közszolgáltatások integrációjában rejlenek az utasok számára.

2024. június 12. 20:35

K&H: lassul a cégek digitális átállása

A nem túl rózsás gazdasági kilátások és a finanszírozás, a pályázatok hiánya visszafogja a vállalatok innovációs kedvét.  Így elsősorban belső hatékonyságuk javítására és ügyfeleik jobb kiszolgálására összpontosítanak.

2024. június 12. 18:02

Húszezer résztvevő ismerkedhet az SAP legkorszerűbb megoldásaival Barcelonában

Június 11-én elstartolt a Sapphire 2024, az SAP éves szakmai konferenciájának európai állomása. Az üzleti szoftverek piacvezetője számos bejelentést időzített a barcelonai esemény idejére, így több tucat vállalati esettanulmány, megannyi együttműködési megállapodás, és az újabb meg újabb funkciókkal bővülő, legnépszerűbb vállalati szoftvereinek bemutatása adja meg a monstre háromnapos kongresszus tartalmi gerincét.

2024. június 12. 14:50

Az ABB célja a nettó zéró kibocsátású gyártás a bulgáriai Rakovszkiban lévő üzemében

Az ABB Energetika bulgáriai Rakovszkiban található gyára jelentős lépést tesz a nettó zéró káros kibocsátású működés felé azáltal, hogy a CO2e-kibocsátását 1250 tonnával csökkenti. Ez nagyrészt olyan energiaoptimalizálási intézkedéseknek köszönhető, mint a 100 százalékban mért és szabályozott energiafogyasztás, az épületfelügyeleti rendszer, a hőszivattyúk telepítése, a világítás LED-es korszerűsítése és az elektromos járművek (EV) töltőpontjainak kiépítése. 

2024. június 12. 13:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30