A Fujitsu DynamicFabric virtualizálja a hálózati csatlakozásokat és az IT-kapacitást

forrás Prim Online, 2012. augusztus 2. 09:46

A Fujitsu Fujitsu DynamicFabric megoldása rendkívül rugalmas, optimalizált hálózati infrastruktúrák kialakítását teszi lehetővé. Három innovatív technológiája szabadon kombinálható a csatlakozások és a kapacitás virtualizálásásra – a szerverektől a hálózat középpontjáig. A szükségleteikhez ideálisan alkalmazkodó adatközpont szintű komponensek kiválasztásával és a hálózati csatlakozások virtualizálásával az ügyfelek tőkeráfordítás és működési költség terén is jelentős megtakarításra számíthatnak – ötvözve a PRIMERGY pengeszervereket a meglévő hálózati infrastruktúrával és a fejlett felügyeleti technológiákkal.

Üzleti előnyök

A Fujitsu DynamicFabric segítségével az ügyfelek hatékonyan optimalizálhatják a hálózati infrastruktúrát és a változó üzleti szükségletekhez igazodva fel- és lefelé skálázhatják a hálózati erőforrásokat. A Fujitsu DynamicFabric egyszerű kialakítása és moduláris architektúrája könnyen kezelhető, költségoptimalizált, fokozatos bővítést tesz lehetővé. A meglévő adatközpont-hálózatokkal biztosított zavartalan interoperabilitás az IT-vezető számára is garantálja a beruházás védelmét.

A DynamicFabric használata esetén a rendszergazda kézben tarthatja a teljes körűen virtualizált LAN- és SAN-hálózatokat és nyolc csatornáig particionálható, kétportos 10 gigabites Ethernet adapterrel alkalmazkodhat a virtuális szerverterhelés aktuális igényeihez. A szerverpengék hozzáadásának, cseréjének és visszaállításának lehetősége és a dinamikus adatközpont-környezetben végrehajtott hálózat semleges virtualizálás egyszerűsíti a felügyeletet.

A LAN- és SAN-környezetek rack-, torony- és pengeszervereinek felügyeletét a Fujitsu ServerView Virtual I/O Manager (SV VIOM) segíti, miközben a Fujitsu PRIMERGY pengeszerverek új csatlakozópengéi a legújabb szabványokkal dolgoznak – támogatják pl. Fibre Channel over Ethernet (FCoE) csatlakozáshoz szükséges DCB (Data Center Bridging) szabványt.

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu DynamicFabric komponenseinek szállítása augusztusban indul. Közvetlenül vagy értékesítési partnerektől is beszerezhetők, országonként eltérő specifikációval és áron.

 



Műszaki információk

A PRIMERGY BX Ethernet Fabric Switch 10 Gbit/s 18/6+6, a Brocade VDX 6730 Data Center Switch beágyazott verziója – nagy teljesítményű 10 gigabites Ethernet switch LAN- és natív Fibre Channel portokkal, ami rendkívüli rugalmasságot biztosít a dinamikus IT-környezetek támogatásához és nagyfokú skálázhatósággal támogatja a felhő-architektúrákat. A Brocade díjnyertes VCS Fabric technológiájával dolgozik, amellyel a szervezetek a meglévő hálózati kialakítás és kábelezés mellett építhetnek ki nagy teljesítményű felhőre optimalizált adatközpontokat, és hozhatnak létre aktív-aktív szervercsatlakozásokat a teljes Fujitsu DynamicFabric infrastruktúrában. Az intelligencia kapcsolóhálózati node-ok közötti automatikus megosztásával a teljes kapcsolóhálózat hatékonyabban felügyelhető és jelentősen csökken a működési költség. A Fibre Channel csatlakozású tárolóhálózatok (SAN) mellett a PRIMERGY BX Ethernet Fabric switchek a Fibre Channel over Ethernet (FCoE), az iSCSI és a NAS csatlakozást is támogatják.

A Cisco Nexus B22F néven is ismert PRIMERGY Ethernet FEX 10Gbit/s 16/8 a nagy teljesítményű Cisco Unified Fabric hálózati architektúrát a Fujitsu PRIMERGY pengeszerver-környezetre kiterjesztve egyszerűsíti az adatközpont architektúráját. A penge a Cisco Fabric Extender (FEX) családjának tagjaként lehetővé teszi a kapcsolóhálózat egyszerűsített felügyelettel történő kiterjesztését. Így a vállalat növekedésével a kapcsoló-hozzáférési réteg a pengeszerverekre is kiterjedhet. A FEX-penge a Cisco Nexus switch kiterjesztéseként viselkedik, egyszerűbb üzemeltetéssel, egypontos felügyelettel és több mint 1000 db 10 gigabites Ethernet-portot lefedő szabályérvényesítéssel. A megoldás a kizárólag Ethernet technológiájú és a konvergens Ethernet környezeteket is támogatja, Fibre Channel over Ethernet (FCoE) csatlakozással csökkentve a TCO-t és egyszerűsítve az adatközponti architektúra kábelezését.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05