Országos Ethical Hacking képzés diákoknak

forrás: Prím Online, 2013. február 5. 10:19

Mostantól a főiskolai és egyetemi hallgatók az ország bármely részéről az eredeti ár töredékéért, diákáron szerezhetnek nemzetközi Ethical Hacking minősítést a Műegyetem és a NetAcademia Oktatóközpont együttműködése révén, így kiemelkedő lehetőségekhez juthatnak a munkaerőpiacon.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az egyike annak a 19 európai felsőoktatási intézménynek, mely hivatalosan tarthat Ethical Hacking tanfolyamot. Az egyetem a tanfolyamot meghonosító NetAcademia Oktatóközpont oktatóival együttműködve már harmadik éve képzi a műegyetemistákat a hivatalos EC-Council tananyag alapján, melyből többek között olyan nemzetközi szervezetek és vállalatok IT-biztonsági szakembereit is továbbképezik, mint a Pentagon, az FBI vagy a Microsoft. Már eddig is mintegy 60 hallgató vett részt a tanfolyamon, mostantól azonban a részvételi lehetőséget kiterjesztik az ország valamennyi felsőoktatási intézményének hallgatójára.


„Mivel a tantermi képzéssel egyidőben online is zajlik az oktatás, gyakorlatilag bárki, az ország bármely pontjáról  becsatlakozhat - akár a határon túlról is -, csupán alapos informatikai tudásra van szükség. A résztvevők a hivatalos tananyag mellett vizsgavouchert is kapnak, így hivatalos Certified Ethical Hacker (CEH) minősítést szerezhetnek” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont vezetője.


A március 1-én induló képzésen a diákok a piaci árhoz képest 77 százalék kedvezménnyel vehetnek részt, ráadásul az oktatás keretein belül már hallgatóként megkaphatják a nemzetközileg elismert CEH minősítést.


„A biztonság ma már alapvető része az informatikai rendszerek tervezési folyamatának, így a tárgyak tematikájában és a tanszéken szakértő oktatók által vezetett önálló hallgatói munkában is jelentős hangsúlyt kap ez a kérdéskör. A biztonságcentrikus gondolkodás ma az egyik olyan terület, amely lehetővé teszi minőségi megoldások készítését, és ezzel immár a szakmában működő hazai cégek is tisztában vannak. Azok a hallgatók, akik ezen a területen naprakész tudással, otthonosan mozognak, és ezt  egy nemzetközi minősítéssel igazolni is tudják, kiemelkedő lehetőségekhez juthatnak a munkaerőpiacon”  – mondta Dr. Vajk István, a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének vezetője.


A képzésre jelentkezni a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének oldalán (http://www.aut.bme.hu/EthicalHacking) lehet.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05