Hashtag a Facebookon is?

Czipperer Dia, 2013. március 18. 14:58

A Facebook és a Twitter csatája egyre jobban kiéleződni látszik: a Twittert híressé tevő hashtag funkció, úgy tűnik, a Facebook is megjelenhet a jövőben. 

A népszerű közösségi oldal, a Facebook, bár jócskán különbözik vetélytársától, a Twittertől, most mégis próbál „hasonlítani” rá bizonyos fokig. Semmi másról nincs szó, mint arról, hogy a Facebook is szeretné bevezetni a hashtag (#) funkciót. Igaz, lehet embereket, helyeket, oldalakat megjelölni egy-egy posztban, de ez utóbbi teljesen új lehetőségeket nyithat meg mind a Facebook mind pedig a felhasználók számára.

A Twittert már lassan 6 éve (2007) tette híressé a hashtag funkció (egy téma köré csoportosuló, kettőskereszttel jelölt kifejezések), és a Facebook-tulajdonban lévő Instagram szolgáltatás is előszeretettel használja. Bár egy kicsit elkésett a Facebook, de, ahogy a mondás is tartja: „Jobb később, mint soha”. A fejlesztés fő célja természetesen nem más, mint a felhasználók megnyerése és a hirdetési pénzek növelése.
 
A Hashtag funkció segítségével különböző témákhoz, témakörökhöz lehetne csatlakozni a közösségi oldalon. Bár, úgy tűnik, ezek egyelőre csak pletykák, ugyanis nem erősítették meg hivatalosan a hírt, sőt, mi több, egy e-mailes nyilatkozatukban azt írták, hogy ők "semmilyen pletykát és spekulációt nem kommentálnak". 
 
Forrás: Techspot.com, Latimes.com
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52