Az Android a táblagép piacon is ráverhet az iOS-re

Czipperer Dia, 2013. május 6. 11:27

Az IDC és az ABI Research korábbi előrejelzései is azt erősítették, hogy idén végre a Google kerül nyeregbe, vagyis az Apple trónfosztott helyzetbe kényszerül. Sameer Singh, az IDC elemzője szerint az Apple piaci részesedése csökkenni fog a jövőben.

Úgy tűnik, nem csak az okostelefon piacot uralja majd az Android (bár ezen a téren fordulhat a kocka a jövőben). Az IDC egyik elemzője, Sameer Singh rávilágított arra, hogy ha az iPad értékesítése csökkenni kezd, az Apple elveszítheti uralmát a táblagép piacon.

 

Bár keringenek a pletykák az új üdvöskéről, egyelőre semmi formabontó újdonsággal nem rukkolt elő a cégóriás, amely jelentősen csökkenti esélyeit. A frissített verziót már nem elégítik ki a felhasználók igényeit, így nem ártana hamarosan beújítani valamivel.

 

Ha hihetünk a pletykáknak, hamarosan érkezik a legújabb iPad mini. De addig is folyamatosan csökken az iPadek eladása, a becslések szerint a jelenlegi 27,8 milliós eladások 17 millióra csökkenhetnek a második negyedév végére, ami a piaci részesedésre is kihatással lehet.

 

Forrás: Android-apps.com

Kulcsszavak: Android Apple táblagép piac

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyorsan halad az AI elfogadása, de a szervezeti változás kulcsfontosságú a skálázáshoz

A mesterséges intelligencia technológiákra fogékony vállalatok már túljutottak a generatív mesterséges intelligencia iránti rajongás szakaszán, és azon dolgoznak, hogy a leghatékonyabban leküzdjék a bevezetést akadályozó tényezőket. A Deloitte legfrissebb kutatásában megkérdezettek közel háromnegyede a következő két évben a generatív AI miatt kíván változtatni a tehetségmenedzsment stratégiáján, különös tekintettel a munkafolyamatokra, a képzettség növelésére és az átképzésre.

2024. június 19. 15:18

A CSRD feladja a leckét a vállalatoknak

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről szóló irányelve, a CSRD-követelmények teljesítésére, de sokan még nem igazán tudják, hogyan - derül ki a PwC első alkalommal elkészített Global CSRD Survey kutatásából.

2024. június 19. 13:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30