BYOD kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: BYOD

Biztonsági kockázatok gátolják a BYOD terjedését

Egy friss felmérés szerint minden ötödik olyan vállalatnál történt már biztonsági incidens, amely lehetővé tette az alkalmazottai számára a személyes tulajdonban lévő okostelefonjaik használatát a vállalati környezetben. A BYOD bevezetése az IT kockázatok növelése mellett a rendszergazdáknak is jelentős terhelést jelent.

2016. április 11. 14:44

BYOD vagy CYOD – ez itt a kérdés

Az elmúlt évek a Bring Your Own Device (BYOD) jelenségről szóltak, egy olyan forradalmi változásról az IT területén, mely megszabadította a munkavállalókat az elavult vagy kényelmetlen vállalati eszközöktől. A jelenségnek azonban vannak hátrányai is, főként a biztonság területén. A Symantec szerint a BYOD biztonsági kockázatai a vállalatok körében egyre népszerűbb CYOD (Choose Your Own Device) alkalmazásával jelentősen csökkenthetőek.

2014. augusztus 4. 08:52

Hat tanács a biztonságos BYOD stratégia kialakításához

A BYOD évek óta az egyik leggyakrabban emlegetett jelenség a vállalati IT-szakemberek körében. A hazai szervezetek többsége azonban még mindig csak részben vagy egyáltalán nem gondoskodik arról, hogy biztonságossá tegye a privát vagy vállalati tulajdonú mobil készülékek használatát a vállalaton belül. Pedig a megfelelő eszközök és intézkedések bevezetése nem csupán biztonságossá, de egyszerűbbé és hatékonyabbá is teszi a mobil munkavégzést. A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet, a téma egyik hazai szakértője az alábbi lépéseket és megoldásokat javasolja az átfogó BYOD stratégia kialakításához:

Kulcsszavak: BYOD Novell
2014. július 17. 09:34

Az elszabadult BYOD - Hogyan tovább?

A BYOD trend széles körben elterjedt, a munkavállalók is elvárták ezt a fajta rugalmasságot, de a munkáltatók is kihasználták, hogy a kollégák produktivitása növekszik.

2014. május 7. 13:44

BYOD policy – kihívás és veszélyforrás

A CyberEdge Group 2014 Cyberthreat Defence Report című felméréséből kiderül, hogy a vállalatok kevesebb mint fele végez teljes sebezhetőségi elemzést egynél töbször negyedévente, továbbá az alacsony biztonsági tudatosság a munkavállalók körében a legnagyobb gátló tényező a megfelelő védelem kialakítására a kiber támadások ellen.

2014. március 31. 15:35

BYOD: A mobilbiztonság aktuális trendjei

Az új trendeknek köszönhetően komoly biztonsági incidenseket várhatunk a személyes eszközökön tárolt bizalmas adatok kiszivárgásával és a vezetők eszközeinek célzott eltulajdonításával kapcsolatban. Romics Attila a CDSYS IT biztonsági tanácsadója ezekről a trendekről és a biztonsági kihívásokról tartott előadást a HOUG 2014 konferencián.

2014. március 28. 11:00

Sok vállalat szerint a BYOD trend egyre nagyobb veszélyt jelent

Egyre több vállalat szerint a személyes mobil eszközök munkahelyi használata (BYOD) veszélyt jelent a vállalatokra nézve. Ám a Kaspersky Lab és a B2B International „Globális vállalati informatikai biztonsági kockázatok” című felmérése azt mutatja, kevesen tervezik, hogy korlátozásokat vezetnek be ezek használatára. Huszonnégy ország vállalatainak képviselőit kérdezték meg a témával kapcsolatban. 

2014. január 31. 18:02

A Dell innovatív szoftverei a legfontosabb IT kérdésekre fókuszálnak

A Dell bemutatta innovatív technológiai fejlesztéseit, amelyek a legfontosabb vállalati IT kérdésekre jelentek választ. A programok a BYOD, a Big Data és az IT biztonságra fókuszálnak. 

2013. december 17. 15:52

A NetIQ Novell SUSE eredményei és tapasztalatai a jogosultságkezelésről

NetIQ Novell SUSE portfóiója megoldást nyújt a legújabb jogosultságkezelési kihívásokra, melyhez fűződő tapasztalataikat és eredményeiket sajtótájélkoztatón ismertették. A kihívások a felhőalapú számítástechnikához, a közösségi oldalakhoz, a mobileszközök és a BYOD (bring your own device) trend terjedéséhez, illetve a többfaktoros autentikációhoz kapcsolódnak.

 

2013. november 19. 15:12

Biztonsági fenyegetés vagy lehetőség a BYOD?

A Samsung friss tanulmánya kimutatja, hogy az 1000 vagy annál több alkalmazottat foglalkoztató és a „Bring Your Own (mobile) Device” (Hozd a saját (mobil) eszközöd)  szemléletet támogató szervezetek harmadának (33%) kellett szembesülnie az ügyféladatok elvesztésével az elmúlt két évben a munkaeszközként használt személyes mobil eszközöket ért biztonsági támadások miatt.

2013. október 19. 12:40

5 tipp a naprakész vállalati fájlkezeléshez

A Novell 5 hasznos tanácsot ad azt illetően, hogyan is lehet naprakész a vállalati fájlkezelés, miközben a mobil eszközök terjedésével nagymértékben megváltoztak a munkavégzési szokások.

2013. szeptember 2. 13:22

Budapestre érkezett a Dell Solutions Tour 2013

Múlt hét szerdán (június 26.) Budapestre érkezett a Dell programsorozat, a Dell Solutions Tour 2013. Fókuszban a mai trendek álltak, többek között a BYOD, a cloud, big data megoldások, a biztonság és a konzumeráció.

2013. július 2. 08:50

Biztonsági kockázatok a hazai BYOD-korszak hajnalán

A BYOD (Használd a saját eszközöd - Bring Your Own Device) jelenséget vizsgáló kutatások alapján előrevetíthető volt a saját eszközök vállalati használatának széleskörű elterjedése. A vállalatok hazánkban is egyre nyitottabbá válnak a dolgozói mobil eszközök használatára, ugyanakkor ez az új trend a megfelelő szabályozás és felhasználói ismeretek hiányában, komoly biztonsági kihívást jelent a vállalatok IT biztonsági munkatársainak.

2013. június 26. 17:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

Az ESET legújabb Threat Report jelentése átfogó képet ad az ESET szakértői csapata által 2023 decemberétől 2024 májusáig megfigyelt fenyegetettségi trendekről.

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

Az első helyen végzett a Schneider Electric a TIME magazin és a Statista által összeállított, a világ legfenntarthatóbban működő vállalatait bemutató rangsorban. A társaság többek között saját fenntarthatósági programjával, illetve az ügyfelei és beszállítói energiahatékonysági és klímavédelmi törekvéseit támogató megoldásaival és kezdeményezéseivel érdemelte ki az elismerést.

2024. július 4. 19:09