statisztika kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: statisztika

A hazánkat besoroló innovációs statisztikák akár 25 százalékot is torzíthatnak

Sokan hangoztatják, hogy Magyarországon nincs érdemi kutatás-fejlesztés és innováció, a magas hozzáadott értékű termékek részaránya túl alacsony. Ha a statisztikákat nézzük, akkor akár még megalapozottnak is tűnhetnek ezek a vélemények, mivel Magyarország az uniós tagországok K+F célú GDP arányos ráfordításairól készült lista végén áll 2000 óta.

2018. december 7. 11:03

A zenehallgatás lekottázva

Angliában felmérést végeztek, hogy a 16 éven felüliek mi módon hallgatnak zenét, s ennek a kutatásnak az eredményeit adta közre, az e-marketer. A statisztika – ha nem is pontosan, de a trendeket tekintve - minden bizonnyal tükrözi a magyar szokásokat is, hisz például a vinyl megjelenése a kördiagrammon nagyjából egybecseng azzal, amilyen mértékben újra keresik a „bakelit”-ot a fiatalok, és amilyen arányban például már ott vannak a vinyl lemezmásolatok a nagyobb CD-árudákban is.

2016. január 2. 14:11

Az androidos eszközök negyedén Lollipop fut

A Google legfrissebb jelentése szerint továbbra is a 4.4 KitKat a legelterjedtebb Android verzió, de a frissebb 5.x Lollipop már igen nagy teret nyert magának: az eszközök 23,5 százalékán teljesít szolgálatot.

2015. október 12. 13:34

Több mint 5%-os elterjedtséget szerzett a Windows 10

A NetMarketShare adatai szerint a Windows 10 már több mint 5%-ot birtokol a az asztali PC piacon.

2015. szeptember 4. 15:33

Androidon a legnépszerűbbek a felnőtteknek szóló videók

Kíváncsi vagy, melyik mobil platform felhasználói néznek legtöbbet felnőtteknek szóló videókat a neten, illetve kik időznek a legtöbb ideig egy-egy látogatás alkalmával? A Pornhub friss statisztikájából minden kiderül.

2014. szeptember 8. 16:48

Statisztikai módszerekkel elemezték a Beatles zenei fejlődését

Az algoritmus szerint a Beatles első, Please, Please Me című albumán szereplő felvételek leginkább a második, With the Beatles című korong dalaihoz hasonlítanak, a korai dallamoktól pedig leginkább az utolsóként felvett, Abbey Road című lemez anyaga különbözik

Kulcsszavak: zene statisztika tudomány
2014. július 31. 12:12

Elkészült a tudatos vásárlást segítő kereskedelmi rendszer

Tudatosabb lehet vásárlás és átláthatóbbak a költések egy új informatikai fejlesztés segítségével. A rendszer révén csökkenthető a pazarlás, zöldebbé tehető a bevásárlás. A Magyarországon széles körben elterjedt Laura kasszarendszer továbbfejlesztését az Európai Unió 77 millió forinttal támogatta.

2014. július 1. 15:35

A BlackBerry 10 felhasználók szeretik az Android alkalmazásokat

Az Android alkalmazások BlackBerry 10 rendszerre való letöltését segítő Snap statisztikái szerint immár több, mint 2,5 millió droidokra szánt szoftvert rántottak le szedres készülékeikre a felhasználók.

2014. június 6. 15:38

Valós idejű statisztikai portált indít a Kaspersky Lab

A Kaspersky Lab számára számos egyedi statisztikai adat áll rendelkezésre, amelyek valós képet adnak az online világ aktuális helyzetéről és „lakóiról”. A vállalat új portálja egybegyűjti a világ összes tájáról beérkező, a felhasználókkal kapcsolatos statisztikákat arról, hogy milyen eszközöket használnak és milyen veszélyekkel kell szembenézniük a világhálón.

2014. május 22. 16:24

A hongkongi jegybank elnöke keres világszinten kollégái közül legjobban

Európai és amerikai kollégái fizetésének sokszorosát teszi zsebre a hongkongi központi bank elnöke, derül ki a legfrissebb statisztikákból.

2014. április 18. 13:02

Big Data, Smart Data, Smart Information – innováció a hirdetések hatékonyságának mérésében

Az Adverticum Zrt. teljesen átalakította statisztika rendszerét. A nagy mennyiségű adat és kiszolgálás hívta életre a projektet, melynek célja többek között a korszerű statisztikai adatok mellett a hirdetéshatékonysági vizsgálatok biztosítása és egy rugalmasan skálázható rendszer megalkotása volt.

2014. március 26. 10:12

Yahoo a látogatottsági lista élén

A comScore adatai szerint az elmúlt hat hónapban a Yahoo a Google fölé kerekedett a látogatottság tekintetében, ezzel neki sikerült a legnagyobb webes forgalmat generálni.

2014. január 22. 15:23

A Samsung idei sikerei számokban

Saját értékesítési adatok és a GfK felmérései szerint idén tarolt a Samsung az okostelefonok, táblagépek és fényképezőgépek piacán: októberben minden második, hazánkban eladott okostelefon Samsung márkájú volt, a tavalyihoz képest megötszöröződött táblagép piac kiemelkedő képviselője a Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi (P3110) modell volt idén, és a Samsung a stagnáló fotós piacon is meg tudta többszörözni forgalmát 2013-ban.

2013. december 23. 13:36

Mennyit twitteltünk idén? [Videó]

A Twitter készített egy rövid videót, melyben összefoglalja az évet. A szpotból többek között azt is megtudhatjuk, hogy melyek voltak a legnépszerűbb hashtagek, illetve mit twitteltünk tovább legtöbbször 2013-ban.

2013. december 13. 10:44

Biztonsági fenyegetés vagy lehetőség a BYOD?

A Samsung friss tanulmánya kimutatja, hogy az 1000 vagy annál több alkalmazottat foglalkoztató és a „Bring Your Own (mobile) Device” (Hozd a saját (mobil) eszközöd)  szemléletet támogató szervezetek harmadának (33%) kellett szembesülnie az ügyféladatok elvesztésével az elmúlt két évben a munkaeszközként használt személyes mobil eszközöket ért biztonsági támadások miatt.

2013. október 19. 12:40

Még mindig a Gingerbread vezet

A piacon lévő androidos eszközök 36,4 százalékán még májusban is a rendszer Gingerbread nevű verziója futott, pedig folyamatosan terjednek a frissebb kiadások – az Ice Cream Sandwich és Jelly Bean alapú készülékek együttesen majdnem 60 százalékos részesedést értek el.

2013. június 6. 14:31

Nem vagyunk őszinték a neten

Bizony internetezés közben sokak orra megnőhetne, ugyanis a G-Data és az NRC adatai világosan alátámasztják, hogy elég sok mindenről füllentünk a világhálón.

2013. március 21. 11:15

Új Facebook-statisztikát kínál egy magyar fejlesztés

Az aktív Facebook-tagok pontos számát városokra lebontva és a közösségi portált mobiltelefonon keresztül elérő felhasználók arányát is képes megmutatni egy új, magyar fejlesztésű statisztika.

2012. október 3. 08:39

Áprilisi számok: lassan, de biztosan terjed a széles-sáv

Tízezerrel volt több szélessávúinternet-előfizetés áprilisban, mint az azt megelőző hónapban – derül ki a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb gyorsjelentéséből. A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók által nyilvántartott vezetékes- és kábeltelevízió-hálózatos hangátviteli csatornák száma összességében csökkent, az IP-alapú hangcsatornák száma 2 százalékkal viszont nőtt.

Kulcsszavak: NMHH statisztika DSL
2011. június 8. 11:16

"A világ statisztikája - a statisztika világa"

A statisztikai hivatalok világszerte rendezvényekkel ünnepelik a hivatalos statisztikák kiemelkedő szerepét és a nemzeti statisztikai rendszerek eredményeit. Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a Magyar Statisztikai Társaság, az MTA Statisztikai Bizottsága szervezett ünnepi konferenciát "A világ statisztikája - a statisztika világa" címmel ebből az alkalmából. Számos ország statisztikai hivatalának szállítójaként a SAS is felhívja a figyelmet kormányzati adatgyűjtés fontosságára.

2010. október 21. 11:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

Ikonikus sporteseményekből – mint például az olimpia vagy a foci bajnokságok – idén nyáron sem lesz hiány. A szurkolók alig várják ezeket az eseményeket – nincsenek ezzel másként a kiberbűnözők sem, bár őket a versenyszellem vagy a közösség érzése a legkevésbé sem érdekli. A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai sportegyesületek, -események vagy a szurkolók voltak.

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

Június 10-én délután 3-kor kezdetét veszi a 2024. évi Startup Safari Budapest. A másfél napos rendezvény június 11-én is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Az esemény célja, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, inspirálja az új innovációkat és elősegítse a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy betekintést nyerjenek a legújabb technológiai fejlesztésekbe és üzleti trendekbe.

2024. június 10. 11:40