CES 2011 kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: CES 2011

Motorola Xoom: Esni fog?

A Motorola Xoom tablet, egyike a CES 2011 kiállításon bemutatott tableteknek, elnyerte a Kiemelkedő innováció címet. Nem tudni, hogy ezt a beépített barométernek köszönheti-e, vagy elégnek bizonyultak voltak az alap-képességek: például az Android 3.0 (Honeycomb) operációs rendszer vagy a 4G kompatibilitás.

2011. január 11. 22:25

Robottánc

 A CES kiállításon láttuk, öt darab Mint gyártmányú padlótisztító robot - infravörös navigációs rendszerének köszönhetően - táncra perdült a Black Eyed Peas "Boom Boom Pow" című számára. A CES kiállításon tavaly debütált cég (amely a Roomba konkurense) jelenleg cca. 200 dollárért árulja takarító robotját. A robottáncról készült video megtekinthető a prim video-rovatában, a http://video.prim.hu/video/tancolo-takarito-robotok címen.

Kulcsszavak: CES 2011 CES
2011. január 11. 13:39

CES-zárószámok: majdnem rekord

 

A világ legnagyobb fogyasztó elektronikai vásárán, a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartott CES kiállításon mintegy 140000 látogató vett részt.

Kulcsszavak: CES 2011 CES
2011. január 11. 10:49

Világító gabonapelyhes doboz

A vasárnap véget ért CES elektronikai vásáron elsőször megjelenő Fulton Innovation cég olyan technológiát mutatott be, amely forradalmian új a vezeték nélküli áramellátás történetében. Az eCoupled technológia vezeték nélkül tölti fel a telefont, laptopot vagy elemeket, segítségével elem nélkül is működnek az elektromos berendezések, de kivilágíthatunk vele egy gabonapelyhes dobozt is.

Kulcsszavak: CES CES 2011
2011. január 11. 10:35

A válság végét jelzi a CES elektronikai vásár sikere

A Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai kiállítás és vásár látogatóinak és kiállítóinak a száma a gazdasági válság végét jelzi.

Kulcsszavak: trend CES 2011
2011. január 11. 09:21

Otthon, otthon, okos otthon

A vasárnap véget ért Las Vegas-i Fogyasztói Elektronikai Vásár nem csak technikai újdonságokat kínált, de több cég is foglalkozott azzal, hogy az otthonunkban működő berendezések használatát hogyan tudnánk hatékonyabban irányítani, az áramfogyasztásunkat csökkenteni, és milyen is lehetne a jövő szép, édes, de főleg „okos" otthona.

Kulcsszavak: CES CES 2011 otthon
2011. január 10. 09:05

Új Acer noteszek új Intel processzorokkal a CES-en

Az Acer négy új hordozható PC-t mutatott be a héten megrendezett CES 2011 kiállításon. Az új noteszgépek az Intel második generációs Core és az AMD APU mikroprocesszorain alapulnak. Az új masinák közül a legnagyobb teljesítményű az Aspire AS8950G-9839 modell, amely jelenleg az Acer noteszgép sorának zászlóshajója.

Kulcsszavak: Acer notebook CES 2011
2011. január 9. 20:16

Nem mind arany, ami fénylik

A Cnet.com hasábjain Chris Matyszczyk nem a technikai újdonságokat foglalta össze, hanem a CES túlzásait, vagyis arra figyelmeztet, hogy nem kell mindent komolyan vennünk, amit a PR-osok, marketingesek el akarnak hitetni velünk. Matyszczyk megtudta például hogy a világ "legnagyobb" fogyasztói elektronikai kiállításán Amerikán kívül mindössze négy ország képviselteti magát a kiállításon, hogy a világ "legforróbb" (vagyis legnépszerűbb, legjobb stb.) tabletje nem az iPad, és hogy hamarosan a kincsvadászat lesz legtöbbünk hobbija.

Kulcsszavak: CES 2011 CES
2011. január 9. 13:46

Forradalmi újdonság a CES-en: iPhone-nal vezérelt labda ;-)

Az Orbitox új terméke, a Sphero, egy olyan labda, melyet az iPhone segítségével irányíthatunk. Attól se kell félni, hogy a játék közben lemaradunk valamiről, mert a labda kéken világít, ha üzenetünk érkezett a Facebookon.

Kulcsszavak: CES 2011 iPhone
2011. január 9. 09:37

Hol tart a fogyasztói elektronika 2011-ben?

Mint várható volt, a Las Vegas-i fogyasztói elektronikai vásár (CES) főszereplői az idei évben a tabletek voltak, de az internet kapcsolat és a 3D is reflektorfénybe került. Az elmúlt napokban már sok CES-premierről szóltunk (elég rákattintani ezen cikk alatt is a CES 2011 kulcsszóra, hogy egybegyűjtve böngésszük a híreket), most röviden áttekintjük, hogy milyen további, trendmeghatározó újdonságokat mutattak be a héten.

2011. január 7. 23:20

Androidos fedélzeti komputer az autórádió helyén

 A Parrot cég a CES kiállításon mutatta navigációs rendszerrel, zenelejátszóval és természetesen GPS navigációval ellátott androidos fedélzeti számítógépét, amit - hála a szabványos autórádió háznak - az autórádió helyére lehet beépíteni. 

Kulcsszavak: GPS CES 2011 CES
2011. január 7. 13:47

Verizon: Üdvözlet a 4G világban!

Minden a hálózatról szól: A Verzion új 4G LTE szélessávú hálózati fejlesztése  volt a fő témája Ivan Seidenbergnek, és Lowell McAdamnak, a Verizon vezéreinek, a Las Vegas-i CES 2011 kiállítás csütörtöki nyitóelőadásán. Az egyre gyorsabb hálózatok szükségességét könnyű megérteni, ha belegondolunk, hogy a világ adatvagyona évente duplázódik, korunk műszaki fejlesztései (internet, tablet, egyre korszerűbb okos telefonok) pedig mind azt szolgálják, hogy ez az adatvagyon mozgásba lendüljön, bármit bárhonnan elérhessünk.

 

 

Kulcsszavak: CES CES 2011 Verizon
2011. január 7. 09:28

CES: A Dell bemutatta az új Streak 7 tabletet

A Las Vegas- fogyasztói elektronikai vásáron csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján  a Dell bemutatta az új Streak 7 tabletet. A tablet a tavaly bemutatott Streak továbbfejlesztése.

Kulcsszavak: Dell CES 2011 CES
2011. január 6. 22:24

Ballmer: 2010 semmihez sem hasonlítható jó év volt

Steve Ballmer a CES megnyitását megelőző előadásában (magyar idő szerint mára virradó éjszaka) felvázolta, hogy hova jutott el cége, a Microsoft az elmúlt évtizedben, miket jelentett számukra 2010, és mi várható 2011-ben. Az újdonságok bemutatásában - ahogy ez más lenni szokott az ilyen előadói show-műsorokban, segédkeztek a vezérigazgató munkatársai is: Ron Forbes (ő mutatta be az Xbox TV-t), Liz Sloan (Windows Phone) és Mike Angiulo (Windows PC).

Kulcsszavak: CES 2011 CES Microsoft
2011. január 6. 11:18

Apple nélkül is az Apple lesz a sláger Las Vegasban

Az Apple nélkül is az Apple lesz a csütörtökön kezdődő Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai vásár (CES) középpontjában, miután az iparág tucatnyi új táblagéppel próbál az iPad sikerére törni.

Kulcsszavak: CES 2011 TV Tablet PC Apple
2011. január 5. 10:20

CES 2011: Az Apple megpróbálja „ellopni” a show-t

A fogyasztó elektronika legnagyobb szabású bemutatóját jelentő CES kiállításra már hetekkel ezelőtt árnyékot vetett, az Apple bejelentése, miszerint nem kíván részt venni rajta. De szó sincs arról, hogy az Apple kihagyna egy lehetőséget, talán épp a távolmaradással (ezzel is), nos és a show idejére időzített egyebekkel (Mac App Shop, Verizon-bejelentés) az Apple épp magára akarja irányítani a reflektorfényt, és kicsit elhomályosítani a show-t. Az alábbiakban Jonny Evans blogbejegyzéséből adunk közre gondolatokat, a Computerworlds újságírója épp erről elmélkedik.

2011. január 5. 09:16

Holnap kezdődik a show!

 világ legrangosabb műszaki-informatikai szakkiállítására, a január 6-án kezdődő fogyasztói elektronikai show-ra (CES) idén mintegy 120 ezer regisztrált résztvevőt várnak, ezek szép számmal vonultatnak majd fel iPAD utánzatokat is, miközben a hordozható számítógépek piacát megrengető Apple a szokásához híven most sem jelenik meg.  Tara Dunion, a CES egyik szervezője elmondta, hogy eddig mintegy 40 új táblagéppel találkozott, a számításai szerint a kiállításon akár nyolcvan új típus is megjelenhet. A legnagyobb kihívók között szerepel a dél-koreai Samsung, valamint az amerikai Hewlett-Packard és a Dell informatikai óriások. 

Kulcsszavak: CES CES 2011 Apple Samsung
2011. január 5. 03:20

CES: Android okostelefon és tablet a Viziotól

A TV gyártó Vizio cég belép az okostelefon- és tablet üzletbe. A cég két új terméket mutat be a január 6-án kezdődő Las Vegas-i fogyasztói elektronikai show-n, ezek a Via Phone és a Via Tablet, mindkettő Google Android operációs rendszerrel működő készülék. A Via Plus technológia egységes kezelő felületet és irányítást biztosít a Vizio TV készülékeinek és egyéb eszközeinek.

Kulcsszavak: CES 2011 CES Visio Tablet PC
2011. január 4. 07:46

Intel új-generációs processzor

Bár a premiert eredetileg a január 6-án nyitó CES kiállításra tervezték, a mai napon hivatalosan is bejelentették az Intel új, második generációs Core processzor családját. A CES kiállításon több, az  új processzorral működő PC-t, laptopot és egyéb quad-core alapú rendszert  láthatunk majd.

Kulcsszavak: CES CES 2011 Intel processzor
2011. január 3. 22:32

Új Gigabyte netbookok kétmagos Intel Atommal

A Gigabyte két új netbookot mutat be a csütörtökön kezdődő CES 2011 kiállításon. Mind a két új masina – Q2005 és M1005 - a kétmagos Intel Atom N550 processzoron alapul.

Kulcsszavak: CES 2011 notebook Gigabyte
2011. január 3. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 17:52