tervezés kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: tervezés

Action plan, ami segíti a fontos feladatok elvégzését

Action plan, vagyis akcióterv nélkül sajnos túlságosan sok esetben maradnak megvalósítás nélkül a fontosabb feladatok is. Egész egyszerűen nagyok a megvalósítandó célok, nehéz meglátni az elérendő köztes állomásokat, és végül a nagy tervekből nem lesz semmi.

2019. október 15. 15:51

A sikeres Sprint tervezés 8 lépése

Az agilis projektmenedzsment, illetve a Scrum módszertan alkalmazása a vállalat működését gyorsabbá, rugalmasabbá és hatékonyabbá teszi. Ennek Achilles-sarka a Sprintek alapos, mindenre kiterjedő megtervezése, amely a tartósan működőképes Scrum záloga. 

Kulcsszavak: trend tervezés Sprint
2019. szeptember 2. 11:24

A Siemens bejelentette népszerű tervezőszoftverének új verzióját

A Siemens PLM Software bejelentette a méltán népszerű 2D/3D CAD tervezőrendszer, a Solid Edge következő, ST9-es verzióját a Siemens PLM Connection Americas 2016 rendezvényen. Az utóbbi évek legerősebb, új Solid Edge verziója által nyújtott előnyökhöz a közeljövőben minden követéssel rendelkező felhasználó hozzájut.

2016. május 27. 14:31

Új Solid Edge: tervezés határok nélkül

Az Enterprise Grouppal együttműködő Siemens PLM Software bemutatta a széles körben ismert gépészeti tervezőrendszer, a Solid Edge új verzióját. A Solid Edge ST8 több száz új fejlesztésével még intuitívabb és hatékonyabb tervezést biztosít – akár mobil eszközök igénybevételével is.

2015. május 20. 11:30

A Schneider Electric az Eplannel közösen vezeti be E-CAD megoldásait

A Schneider Electric és a mérnöki szoftvermegoldásokkal foglalkozó Eplan tanácsadó vállalat bejelentették együttműködési megállapodásukat. A partnerség keretében a Schneider Electric az Eplant nevezte ki E-CAD (elektronikus tervezőprogram) megoldásai elsődleges szolgáltatójává, melynek értelmében az Eplan feladata a Schneider Electric Energia üzletágához tartozó termékek globális tervezése.

2015. május 9. 16:53

Magyar szoftverek segítenek a nepáli újjáépítésben

Korszerű tervezőszoftverre is szükség van a földrengés utáni újjáépítésnél.

2015. május 5. 15:27

Elindult az ASUS "Face the Future" tervezői pályázata

Az ASUS bejelentette a „Face the Future” elnevezésű tervezői pályázatot, amelynek keretében a tervezők elkészíthetik a saját eredeti ASUS ZenWatch arculattervüket abban a reményben, hogy azt a világ minden táján viszontláthatják majd az eszközökön – és megnyerhetik saját ASUS ZenWatch órájukat. 

2015. január 20. 12:05

Magyar cég kínálatában a Tecnomatix digitális gyártási termékcsalád

A Siemens PLM Software egy hazai vállalatnak, az Enterprise Groupnak adta a Tecnomatix digitális gyártási termékcsalád forgalmazási jogait, ezáltal termelékenységi hatékonyságot növelő, a gyártási költségeket pedig csökkentő megoldást nyújthatnak ügyfeleiknek.

2014. április 12. 10:06

A Dell Precision munkaállomáson kelnek életre a jövő innovációi

A Dell Precision munkaállomásai világszerte biztosítják az építész, gépipari és tervező szakemberek számára a kritikus fontosságú, erőforrás-igényes munkaterhelésekhez szükséges teljesítményt és a nagy adatmennyiséget feldolgozó szoftveralkalmazások kezelését. A Dell megoldásai segítik a számítógéppel támogatott mérnöki feladatokat, a koncepciótervezésen keresztül a komplex szimulációk és elemzések elvégzését is lehetővé teszik. 

2014. március 19. 13:22

NetIQ PlateSpin Recon 4: a tökéletes felderítő

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhető a PlateSpin Recon 4, tervezési és elemzési megoldásának legújabb verziója. Az eszköz minden szükséges információt összegyűjt és rendelkezésre bocsát ahhoz, hogy a vállalatok egyértelmű képet kapjanak az alkalmazások és erőforrások kihasználtságáról, és optimalizálni tudják virtualizációs környezetüket.

2014. február 14. 10:03

Új Toshiba TUM-32PRO1 Ultra HD monitor

A Toshiba bejelentette stílusos, 32 hüvelykes képátlójú, TUM-32PRO1 típusjelű Ultra HD monitorát, melyet kifejezetten kreatív szakemberek számára fejlesztettek ki. Az Adobe színskála 99%-át támogatja, ez kristálytiszta, kiváló minőségű megjelenítést eredményez. A többféle megjelenítési üzemmód és a nagy betekintési szögű 4K-s panel révén a monitor fényképek és videók szerkesztéséhez, tervezési feladatokhoz kiváló.

 

2014. február 6. 14:28

GE tervezőversenyén hatodik lett a magyar induló

Megvannak a GE tervezőversenyének nyolc nyertese. A feladatban repülőgép-hajtóművek rögzítéséhez használt tartókonzolokat terveztek újra háromdimenziós nyomtatással. Az újratervezett tartókonzolokkal csökkenthető a hajtómű súlya és az üzemanyag-fogyasztás. A 7000 dolláros első díjat M Arie Kurniawan nyerte az indonéziai Salatigából. A 20 000 dolláros összdíj fennmaradó részét a verseny további hét helyezettje kapja meg.

2013. december 11. 14:12

Tervezz Mikulást 3D-ben!

A GE és a GRABCAD közös szervezésében tervezőverseny indul a Mikulás szánja új 3D-s változatának elkészítésére közösségi ötletbörze keretében.

Kulcsszavak: pályázat tervezés 3D
2013. november 25. 11:37

Kilenc tipikus adatközpont tervezési hiba

Egy sikeres szervezet működéséhez nagymértékben hozzájárul egy jól működő adatközpont megtervezése és kiépítése. A tervezés során felmerülő figyelmetlenségekből fakadóan azonban sokszor nem tud megvalósulni, különösen, ha a vállalatok nem megfelelően mérik fel az üzleti igényeket. A Schneider Electric arra a kilenc leggyakrabban előforduló hibára hívja fel a figyelmet, amelyeket a vállalatoknak el kell kerülniük a siker érdekében.

2013. november 1. 10:02

Samsung prémium ház az IFA-n

A Samsung számos dolgot tartogat az idei IFA szakkiállításra, többek között a saját tervezésű Samsung Premium House kapuit is megnyitotta, amelyet bútoripar vállalatokkal közreműködve hoztak létre. Az építményben a funkcionalitás és a modern dizájn egysége ötvöződik.

2013. szeptember 4. 15:58

LG Tervezői Ösztönző Program indul épületgépészeti szakemberek számára

Az LG az épületgépészeti iparág legsikeresebb szakembereit díjazza az LG Tervezői Ösztönző Program keretében, amelynek során a kiválasztott tervezők eljuthatnak a vállalat franciaországi Energetikai Kutatóközpontjába.

2013. július 12. 08:03

Virtuális tervezőirodát fejleszt a Kürt

A KÜRT Zrt., a TÜV Rheinland Csoport és az Országos Kutatási és Szaktanácsadó Intézet Nonprofit Zrt. közös kutatási-fejlesztési projektet indított 2012 decemberében. A projekt várható eredményterméke egy virtuális tervezőiroda, amely 3D-s műszaki és humán modellezésre egyaránt alkalmas.

Kulcsszavak: tervezés Kürt
2013. június 12. 12:21

Tervezd honlapod „agybarát” módon

A University of Missouri School of Journalism kutatói szerint azok az oldalak jobban vonzzák a látogatókat, amelyeket a felhasználók elvárásai, motivációi alapján tervezünk. Néha az egyszerű megoldások bizonyulnak igazán jónak.

2013. március 8. 17:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

A magyar háztartások majdnem háromnegyedében használnak vezetékes internetet, viszont másfél millió ember sehogy sem internetezik. Az utóbbi csoportba kerülést leginkább az életkor és a vagyoni helyzet befolyásolja. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) reprezentatív kutatása a háztartások és a 14 éves, illetve annál idősebb lakosság körében, 2020 augusztusában és szeptemberében készült. 

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

A történelem során 2021-ben először haladja meg a 4 ezer milliárd dollárt a nagyvállalatok IT működésre és fejlesztésre fordított kiadása. Négy olyan ország van csupán, ahol a nominális nemzeti össztermék meghaladja ezt az összeget: az USA, Kína, Japán és Németország.

2021. június 7. 17:38