Kiberbiztonság: a Kaspersky Lab Nemzetközi Tanácsadó Testületet alapított

forrás: Prím Online, 2014. február 12. 10:35

A Kaspersky Lab egy Nemzetközi Tanácsadó Testületet hozott létre, amelybe világszerte ismert kiberbiztonsági szakembereket hívott meg, hogy stratégiai tanácsokkal lássák el a vállalatot az IT-biztonsági piacra vonatkozólag. A Tanácsadó Testület hét, az iparban, a közszférában és az akadémiai szektorban tevékenykedő, nemzetközileg elismert IT-biztonsági szakemberből áll, akik gyakorlati útmutatást, elemzéseket és értékeléseket fognak nyújtani a vállalat stratégiai terveivel és elsődleges fejlesztési területeivel kapcsolatban. Az újonnan alakult Tanácsadó Testület első ülését 2014. február 11-én tartja, együtt a vállalat éves Biztonsági Elemzői Csúcstalálkozójával.

Howard A. Schmidt, Bush és Obama amerikai elnökök korábbi Biztonsági Tanácsadója lesz a Nemzetközi Tanácsadó Testület elnöke, amelynek további tagjai Bruce Schneier, Jae-Woo Lee, Latha Reddy, Baroness Pauline Neville-Jones, Norbert Pohlmann és Whitfield Diffie. A Testület tagjainak együttes sokéves tapasztalata olyan helyzetekben, amikor az IT-biztonsági iparág kapcsolatba kerül a kormányzati, a nemzetközi és nemzeti kiberstratégiák kialakítóival, valamint az akadémiai szektorral, páratlan szakértelmet és útmutatást ad majd a Kaspersky Lab-nek.


„A Testület által nyújtott stratégiai útmutatás erősíti majd a Kaspersky Lab átlátható és nyílt üzleti tevékenységet folytató, vezető IT biztonsági vállalatként régóta meglévő reputációját. A mai kiberfenyegetések globális problémát jelentenek, amelyek nem állnak meg az országhatároknál, s ezért nemzetközi a mi testületünk is, mondta Howard A. Schmidt, a Kaspersky Lab Tanácsadó Testületének elnöke.


A Kaspersky Lab üzleti és termékstratégiája a vállalat kiterjedt és prediktív biztonsági intelligenciáján alapszik. Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab elnöke és vezérigazgatója nem csupán egy sikeres vállalkozó, hanem egyike a világ legkiválóbb biztonsági szakértőinek és evangélistáinak.


„Hatalmas eredmény és nagy megtiszteltetés ilyen megbecsült iparági szakértőket sorainkban tudni. Olyan embereket gyűjtöttünk össze, akik mindenkinél jobban megértik a mai kibervalóság problémáinak komolyságát és méretét. Nagyra értékeljük, hogy mindannyian örömmel csatlakoztak a Kaspersky Lab-hez és hozzájárulnak a kiberbűnözés elleni harcunkhoz,”mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab elnöke és vezérigazgatója. „Ennek a tanácsadó testületnek a létrehozása jelentős mérföldkő a vállalat életében, egyúttal egy logikus lépés, amely biztosítja, hogy fejlődésünk a helyes irányban folytatódjék.”


Annak érdekében, hogy megtartsa előretekintő természetét, a vállalat komolyan invesztál a kutatás-fejlesztésbe, továbbá erőteljesen összpontosít technológiái minőségére és az innovációra, nem kizárólag a rövid távú, a piac által ösztönzött pénzügyi eredmények elérésére törekszik.  A vállalat híres szakértelméről, melynek révén egyedülálló mélységű elemzéseket készít, és képes mindenfajta fenyegetés azonosítására, kezdve a közönséges kártevőktől egészen a célzott támadásokig és a legfejlettebb kiberfegyverekig, mint például a Flame, a Duqu, a Red October és a NetTraveler.


A Kaspersky Lab megérti a modern kiberfenyegetések globális összefüggéseit, valamint hatásukat a gazdaságra és a politikára. Ezért a vállalat aktívan részt vesz az összehangolt kiberbiztonsági műveletekben a nemzetközi szervezetekkel, a nemzeti és regionális hatóságokkal, valamint a kormányzati ügynökségekkel (INTERPOL, Computer Emergency Response Teams) együtt. Saját kutatási eredményeit nyíltan megosztja a szélesebb nyilvánossággal.


Az újonnan létrehozott Tanácsadó Testület tovább fogja erősíteni a vállalat kiberbiztonsági intelligenciáját, mivel elismert tagjai új perspektívákat és szakértelmet hoznak. Ezek segíteni fogják a vállalatot innovatív technológiák és intellektuális szolgáltatások kifejlesztésében, amelyek piac specifikus igényeket elégítenek ki, valamint választ adnak napjaink és a jövő legveszedelmesebb fenyegetéséire.


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50