Novell ZENworks for Desktops 3 itt - átszervezések ott

Guttray László Guttray László, 2000. szeptember 8. 10:37
Nem csökken a Novell hazai képviseletének létszáma, nem változik piaci megjelenése vagy tevékenységi köre - mondta Szittya Tamás ügyvezető igazgató a Novell Magyarország ma délelőtti tájékoztatóján, ahol a ZENworks for Desktops 3-as változatának forgalmazásának megkezdését jelentették be.
A hálózati és hálózatfelügyeleti szoftvertermékeket fejlesztő és forgalmazó világcéggel kapcsolatos "általános helyzetjelentés" közreadását azért tartotta fontosnak az ügyvezető, mert a közelmúltban olyan megalapozatlan állítások jelentek meg a hazai lapokban is, miszerint az anyavállalat 30 (más közlések szerint 80) százalékkal csökkenti létszámát - ezzel szemben a valóság az, hogy átszervezés következtében 16 százalékkal (900 fővel) csökken a Novell összlétszáma (akkor világszerte 4600 alkalmazottat foglalkoztat a társaság), a változások azonban semmilyen tekintetben nem érintik a magyarországi képviseletet. Az átszervezés tengerentúli bejelentését követően egyébként szinte azonnal emelkedni kezdett a cég részvényeinek árfolyama.

A Novell Magyarország Kft. II. pénzügyi negyedéve kiemelkedő növekedést hozott, dollárban számítva 70 százalékkal több bevételt könyvelhettek el, mint 1999. hasonló időszakában, és még az informatikában általános nyári forgalom-visszaesés ellenére is a legutóbbi (július végén zárult) negyedévben is 10 százalékkal nagyobb forgalmat regisztráltak, mint egy évvel korábban. Az említett adatok és az előrejelzések szerint az október végével záruló pénzügyi évben akár 25 százalékos forgalomemelkedést is elérhet a hazai képviselet.

A Novell termékpalettájának NetManagement szegmensébe sorolt ZENworks for Destops termékek eladása egyébként évente 42 százalékkal növekszik világszerte, ami 2-4 százalékkal haladja meg a hasonló, távoli hálózat és rendszermenedzsment-szolgáltatásokat kínáló termékek értékesítésének emelkedését.

Jekler Rudolf kommunikációs vezető egy IDC-tanulmány kapcsán ismertette a címtáralapú desktop menedzsment alkalmazásával elérhető üzleti előnyöket, többek között kiemelte, hogy az elemzés bebizonyította: a ZENworks for Desktop használatával felére csökkenthető az asztali számítógépek üzemeltetési költsége, ugyanakkor 25 százalékos teljesítménynövekedés érhető el a gépek felügyeletében. Hargitai Zsolt rendszermérnök a ZENworks termékcsalád általános ismertetése után a Desktops 3 új funkcióit mutatta be, majd Jókai Tibor, a Westel Mobil Rt. képviselője számolt be azokról a tapasztalatokról, amelyeket az új csomag tesztelésekor szereztek. A mobil-szolgáltató cégnél 60 helyszínen közel 70 szerver és mintegy 2000 asztali gép működik, amelyek távoli felügyeletét és szupportját végző csapat létszáma nem éri el az öt főt.

Kulcsszavak: hálózat Novell-hu Novell

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36