10 gigabites Ethernet chip a Blaze-től

Zsadányi Pál, 2000. szeptember 8. 08:36
A Blaze Network Products nagy tételben már 200 dollár alatti áron tud szállítani jövőre a most bejelentett 10 Gbps sebességű Ethernet chipjeiből az interfészkártya-gyártóknak.
Még a minap történt, hogy hazánkban is komolyabb Gbit Ethernet eszközöket kezdtek telepíteni, egyebek közt a BIX internetkicserélő központ belső gerincét bővítették ezzel a megoldással, és máris megjelent az ennek a tízszeresét nyújtó technológia is a hálózati fejlesztők boszorkánykonyhájában. Ezek közül most a Blaze fényeskedett azzal, hogy ráadásul elfogadható áron is tudja gyártani ennek a technológiának a lelkét képező processzorokat.

A 10 Gbps sebességet is támogató processzorral 10 Gb Ethernet interfész mellett készíthető 10 Gb Fibre Channel szabványú eszköz is, sőt, egy új, harmadik, az OC-192 VSR szabványnak megfelelő is. Az új szabványt az OIF (Optical Internetworking Forum) dolgozta ki a nagyon rövid csatlakozósínekre (Very Short Reach). Természetesen ezekben a tartományokban rézdrótos technológiára nem számíthatunk, tiszta fényhordozós eszközökről van szó, amelyekben a kritikus pont a megfelelő lézerforrás és a detektor.

A Blaze a technológiát bemutatja a közelgő atlantai Networld+Interop őszi hálózati ipari seregszemlén.

Kulcsszavak: Ethernet Blaze hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50