KFKI ISYS-IBM együttműködés az e-businessben

Kovács Attila, 2000. szeptember 12. 11:20
Szeptember 12-én sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a KFKI ISYS Informatikai Kft. és az IBM Magyarországi Kft. szoftver üzletága a maga nemében egyedülálló együttműködésről állapodott meg: a jövőben közösen kínálják az IBM e-business megoldásait, illetve az azokon alapuló integrált vállalati alkalmazásokat.
A két cég az e-business megoldásokat elsősorban nagyvállalatok (top100) számára, az úgynevezett business-to-business piacra kínálja. Az ISYS, amelynek szakemberei az együttműködés révén IBM e-business konzulensekké válnak, különösen a beszerzés és ügyfélkezelés (CRM) terén vár eredményt az új partnerségtől: még idén legalább három b2b fejlesztési projektet szeretnének elindítani.

"A kapcsolat újdonsága a kiemelt üzleti szempontú szoftver-alapú partnerség, amely első esetben vonatkozik az IBM teljes e-business portfoliójára" - mondta a tájékoztatón Kiss Tibor, az IBM Magyarország szoftver üzletágának igazgatója.

A KFKI ISYS ez év első félévében mintegy egymilliárd forint árbevételt ért el, ami az elmúlt év hasonló időszakához viszonyítva 40%-os növekedésnek felel meg. A cég első féléves nyeresége 129 millió forint, az árbevételből az első félévben 10-20 millió forint jutott az e-bisunesshez kapcsolódó tevékenységekre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50