A lengyel TV-adók francia kézbe kerülhetnek

Nyíri Miklós, 2000. szeptember 28. 09:31
A lengyel kincstár erős nyomást gyakorol a Teleklomunikacja Polska-ra (TPSA), hogy adja fel a helyi tévé sugárzó állomások feletti majdnem kizárólagos irányítását.
A nem hivatalos forrásból származó hírek szerint a kormányzat attól fél, hogy a közeljövőben lezáruló rész-privatizáció által a France Telecom kezébe kerülhetnek a földi sugárzó állomások, amelyeket gyakorlatilag mindegyik rádió- és tévé-társaság használ.

A TPSA megerősítette, hogy tervei között szerepel egy külön cég létrehozása, amely az állomásokat is tulajdonolná, de nem szándékoznak értékesíteni ezt a céget. Az összesen 101 lengyelországi sugárzó állomás közül 92 van a TPSA kezében, a tavalyi bevételüknek 2.4%-a származott ebből a forrásból.

A Reuters szerint a nagy lengyel tévé csatornák, beleértve az állami Polsat-ot, érdeklődnek az adó állomások megvásárlása iránt. De a kormány valószínűleg inkább a jövőre induló TV Familijna csatornának juttatná az adótornyokat. Több állami tulajdonban lévő nagyvállalat közös projektje az új műsorszolgáltató beindítása - a TPSA nincs köztük jelenleg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36