A Sega hálózati irányban fejleszt

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. október 29. 23:23
A Sega Enterprises Tokióban bejelentette, hogy megváltoztatják eddigi struktúrájukat, és ezután a hálózati szórakoztatásra kívánnak fokuszálni.
"A Sega megváltoztatja eddigi stratégiáját. Ez azt jelenti, hogy át szeretnénk alakulni egy 'online hálózati és tartalomszolgáltató' céggé. Fő irányvonalunkat az internetben rejlő fantasztikus lehetőségek kiaknázása jelenti" - áll a Sega közleményében.

A nyilatkozatot a nagy konkurens Sony cég PlayStation 2-es konzolgépének világszerte várható elterjedése miatt adták ki, hiszen a PlayStation 2 nagy sikere óriási károkat okozhat a Sega cégnek; jelentős mértékben csökkenhet világszerte a Sega Dreamcast játékgépek eladása. A Sega cég egyesült államokbeli leányvállalata, a Sega of America továbbra is minden erejével a konzolok fejlesztésével fog foglalkozni, ahogy azt hivatalos források jelentették.

"Hálózati kezdeményezéseink kiszélesítésével meg kívánjuk erősíteni a céget, és így a Sega újra részt vehet a világpiacon zajló szoros versenyben; beszállunk az internetes világba" - áll a hivatalos nyilatkozatban. Ez három fő területre való összpontosítást jelent a Segánál: online hálózat a videojátékok részére, széles körű elektronikus szolgáltatások, valamint online szórakoztató központok.

Előrejelzések szerint a Sega cég 2000 negyedik negyedéves vesztesége mintegy 204,6 millió dollár. A cég főleg a Dreamcast konzolgépük jelentős árcsökkentésének tudja be a nagy veszteségeket, melyet azért kellett végbevinniük, hogy versenyben maradhassanak a Sony PlayStation 2-vel. 199 dollárról 149 dollárra csökkentették a Dreamcast konzolok árát. Eddig már több mint 6 millió konzolt adott el a Sega világszerte. Az árcsökkentéssel azt kívánják elérni, hogy 2001 márciusára túl legyenek a 10 milliomodik eladott egységen is. Az új Dreamcast rendszerekben 56 Kbps-os modem található, így a konzollal hálózatban is lehet játszani a Sega-féle SegaNet ISP-n keresztül. A SegaNet idén szeptemberben indult el, és mostanra már 110 000 tagja van.

Következő lépésként a Sega be akar szállni más online eszközök piacára is, mint például a PDA-k, mobiltelefonok, PC-k és a set-top boxok piacára. A mostani nyilatkozatban még nem szerepelt, hogy ezeken a területeken milyen cégekkel kívánnak együttműködni.

Kulcsszavak: Sega +legfontosabb játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14