Miénk a vár

Guttray László Guttray László, 2000. november 4. 22:47
Sokan állapították meg kedd délután nem titkolt örömmel, hogy az elmúlt években sohasem regisztráltak ennyi látogatatót a Compfair nyitó napján. Mások szerint viszont a korábbinál kisebb kiállítási terület okozta a szokásosnál nagyobb "népsűrűséget", megint mások úgy vélték, hogy ezáltal sokkal áttekinthetőbbé vált a Compfair. Az őszi vásár látogatóinak derékhadát mindig is az otthoni számítógépesek, a fiatal gépépítők és a játékok megszállottjai adták, akik szerencsére idén is szinte mindent megtalálhatnak, amire kíváncsiak.
Ugyanezek a fiatalok azonban már kedden szomorúan fordultak vissza a 16-os pavilon kapui előtt (azóta bizonyára több ezren kényszerültek ugyanerre), ahol eredetileg a Sulinethez kapcsolódó kiállítás és előadások várták volna (értelemszerűen) a diákokat. A Sulinet-programok azonban elmaradtak, ugyanis az oktatási tárca illetékesei négy nappal a nyitás előtt egyszerűen lemondták a részvételt. Így hát a Sulinet megmaradt "virtuális programnak", s a diákok egészen más eseményekkel vigasztalódhatnak: pénteken és szombaton déltől este hatig az internetes szépségverseny két versenyzője mellett készíthetnek emlékfotót, szombaton 14 órakor pedig egy bemutató szépségversenyt csodálhatnak meg az egyik kiállító standján, sőt még szavazhatnak is a legszebbnek tartott hölgyre.

A show-elemekkel tarkított közönségprogramok tehát a hét végére maradnak, amikor a legtöbb látogató már megvásárolta a kiszemelt hardverelemeket, játékprogramokat vagy multimédiás oktató CD-ket, s mintegy levezetésként élvezi a sorsolásokat, zenei programokat. És valószínűleg a legtöbben nem az előző évekhez képest kisebb kiállítási területre emlékeznek majd, hanem a Compfairen megszerzett vásárfiára, a jó hangulatra, mondván: lehet, hogy kicsi az erődítmény, de legalább a miénk a vár.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50