Sikeres a Novell szoftverlegalizációs programja

MTI Sajtóadatbank, 2000. november 20. 11:23
A Novell Magyarország október elején indított szoftverlegalizációs akciójában eddig több mint 300 kis- és közepes vállalat élt azzal, hogy fél áron jogtiszta szoftverre cserélje eddigi illegális programját.
Szittya Tamás, a társaság ügyvezető igazgatója közölte: a Novell az eredetileg október végéig tartó akcióját meghosszabbította december végéig azért, mert a határidő lejártával sok vállalkozás jelezte, túl rövid volt az idő a cserére.

A Novell azért indította a programot, hogy a cég szoftvereit illegálisan használókat törvényes útra terelje. Ennek érdekében a társaság az október végén kifutott NetWare 3.2-es, valamint a Novell Kisvállalati Csomag 5.1-es új változatát fél áron adja azoknak is, akik korábban illegálisan vették a programokat, s ezért nem rendelkeznek a licenc-lemezzel, illetve nem jogtiszta az úgynevezett upgrade-alapjuk.

Szittya Tamás közölte: a jelentős kedvezmény révén minden kisvállalat számára lehetővé válik az, hogy jogtisztán nyomtathasson és levelezzen a hálózaton, illetve legális vírusvédelemmel tartsa biztonságban az adatait. Magyarországon a szoftvereknek átlagosan mintegy fele illegálisan kerül a felhasználókhoz, s ez az arány a kisvállalati szektorban még nagyobb.

Az ügyvezető közölte: a Novell szoftvereit általában az 5-50 főt foglalkoztató vállalkozások vásárolják, s ebben a szegmensben a társaságnak 80 százalékos piaci részesedése van. A Novell évente több mint 3 ezer szoftvert ad el, s most a legalizálási akcióban például az 5.1-es alkalmazást 50 százalékos engedménnyel, 199 ezer forintért vehetik meg a vállalkozások.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55