Együttgondolkodásra hívja a szakmát az IKB információs társadalom főcsoport

Kovács Attila, 2000. november 22. 18:25
November 22-én bemutatkozó beszélgetésen fogadta a szakma és a sajtó képviselőit az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) szervezetén belül 2000. augusztus elsejével megalakult és konkrét tevékenységet egy hónap óta folytató információs társadalom főcsoport.
Szemerei Péter főcsoportfőnök bemutatta a két főosztályt, a Deák Rita által vezetett stratégiai főosztályt és a Sztilkovics Szávó vezetésével működő programkoordinációs főosztályt. Deák Rita elmondta, hogy céljuk az elkövetkező néhány évre vonatkozó hazai informatikai és távközlési stratégia kialakítása, az információs társadalom ügyét segítő projektek generálása. A főosztály négy fő tevékenysége: az EU-elvárásoknak megfelelő stratégia kidolgozása; havonta végzett úgynevezett „monitorálási” kutatások; a kormányzat felől érkező informatikai igények véleményezése; a polgárok tudatosságának megteremtése az információs társadalom kialakítására.

Sztilkovics Szávó szerint főosztályának feladata az információs társadalom építésére ható erőforrások felkutatása, csatasorba állítása, támaszkodás a közszolgálati médiumokra és más tárcák erőforrásaira a sikeres közös kommunikáció érdekében; az ember-eszköz tartalom hármas erőforrásnak az információs társadalom feladatainak megoldására való alkalmazása.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36