Az ABB üzemeli be az első digitális alállomásokat Olaszországban

forrás: Prím Online, 2019. január 4. 10:12

Az ABB két digitális alállomást helyezett üzembe Basilicata régió déli részén, Tolvéban és Vaglióban. Az alállomások a helyi szélerőműparkok által termelt villamos energiát integrálják és továbbítják a régió otthonaiba és vállalkozásaihoz, ezzel hozzájárulva Olaszország azon célkitűzéséhez, hogy 2030-ra az energiaigényének 28%-át megújuló forrásból fedezze.

Az alállomások fő elemei közé tartoznak az ABB Ability-n alapuló automatizálási és vezérlőrendszerek, az intelligens védelmi berendezések, a szenzorokkal szerelt transzformátorok, a digitális kapcsoló berendezések és a fejlett kommunikációs rendszerek. Ezen felül az ABB 20 évre szóló szervizszerződést írt alá a Vaglióban telepített új, digitális alállomás támogatására. Ez a szolgáltatás a Genovában, a Sesto San Giovanniban és a Santa Palombában lévő távvezérlési központból a hét minden napján 24 órás távfelügyeletet is magában foglal.   

 

Az alállomások kulcsfontosságú elemei az energiahálózati infrastruktúrának, elősegítik a villamos energia hatékony és megbízható átvitelét és elosztását. Irányítják és védik az energiaáramlást, a hálózatra csatlakoztatják az erőműveket, és összekapcsolják az átviteli és elosztó hálózatokat a végfelhasználókkal.  

 

 

A legfontosabb digitális alkatrészek növelik az irányíthatóságot és megbízhatóságot, miközben optimalizálják a működési költségeket. Ezenkívül a rézhuzalok Ethernet kábelekkel történő kiváltásával interoperábilis, együttműködő  kommunikációs rendszerek kialakítását teszik lehetővé, és csökkentik a helyigényt. A digitalizálás távfelügyeleti lehetőségeket is nyújt, és jelentősen növeli a telepített eszközök és rendszerek láthatóságát. Segít a döntéselőkészítő adatok összegyűjtésében, így a vezérlőközpontok üzemeltetői számára valós idejű, elemzett adatok állnak rendelkezésre, amelyekkel optimalizálhatják a folyamatokat, megelőzhetik a hibákat.   

 

A dél-olaszországi Basilicato régióban termelt szélenergia a teljes régió energiaigényének több mint a felét elégíti ki. A régió jól ismert az ősi Matera városáról, amely a világ egyik legrégebbi lakott települése, és amely 2019-es évre elnyerte Európa Kulturális Fővárosa címét.    

 

"Ezek az innovatív digitális alállomások elősegítik, hogy milliók részesülhessenek a tiszta szélenergiában, egy olyan történelmi régióban, amely már a jövőre készül" – mondta Claudio Facchin, az ABB Power Grids divíziójának vezetője. "Ezek a projektek jól példázzák, hogy a digitalizálás hogyan játszhat kulcsszerepet az energiaágazat alakításában, tovább erősítik piaci pozíciónkat, és elősegítik, hogy az ABB az ügyfelei kiemelt partnereként jelentős szerepet játsszon az erősebb, intelligensebb és zöldebb hálózatok kiépítésében."   

 

A digitális alállomás Vaglióban a Lucania Wind Energy Srl. számára és Oppido Lucanóban a Tolve Wind Holding Srl számára létesült az Italian Engineering, Procurement and Contracting (EPC) company, PLC Service Srl. együttműködésével.   

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15