Kipróbált sikerszoftver - új fejlesztésekkel

Infosys

, 2001. február 4. 23:05
A Megatrend 2000 Rt., az Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszer fejlesztője és forgalmazója jó néhány újdonságot mutat be az idei Szoftverbörzén, ezek közül talán legfontosabb a továbbfejlesztett munkafolyamat-támogatás és eseménykezelő, valamint az integrált fejlesztőkörnyezet, de mindenképpen érdemes megemlíteni a román nyelvű Infosys megjelenését is.
A gazdálkodási folyamatok szigorúan definiált üzleti logika köré épülnek, amelyek eseményeit a vállalatirányítási rendszerek rögzítik és dolgozzák fel. Egy új rendszer kiválasztásakor kulcsszempontként kerül kiértékelésre az adott üzleti logika befogadásának készsége. Egy termék akkor minősíthető jónak, ha az adott pillanatban érvényes piaci viszonyok és a gazdasági szabályozók által meghatározott kényszerek és körülmények vonatkozásában ideális megoldást képes kínálni.

A kérdés már csak az, hogy meddig. Mikor következik be egy recessziós időszak a piacon, amely arra kényszeríti a vállalatot, hogy termékskáláját gyökeresen megváltoztassa? Vagy mikor zúdul a nyakunkba egy újabb, a 2001 januárjától hatályba lépett számvitelitörvény-változáshoz hasonló "özönvíz"?

A siker kulcsa a folyamatosan változó üzleti logikákat kiszolgáló informatikai rendszerek alkalmazása. Azonban sem a piac, sem pedig a gazdasági szabályozók megalkotásáért felelős szervek nincsenek tekintettel a változások átvezetésének költségvonzataira. A humán oldal továbbképzése csupán vékonyka szeletet képvisel abban a költségtortában, ahol a kiadások jelentős részét a gazdálkodástámogató informatikai rendszerek viszik el. Minél merevebb egy rendszer, azaz minél inkább "bedrótozott" az üzleti logika, annál nagyobb az esélye annak, hogy mélyreható változásokat kell eszközölni kód-, illetve koncepcionális szinten. Minden egyes alkalommal új autót kell vennünk, amikor valaki új utakat fektet le vagy betömköd néhány lyukat?

Technológiai újdonságok

Az Infosys 2001-es technológiai újdonságainak fókuszában a változáskezelő képesség fokozása áll. A Megatrend kutató-fejlesztő részlege egy sor innovatív megoldással képessé tette a rendszert arra, hogy programozási vagy rendszerfejlesztési gyakorlat nélkül a felhasználók saját maguk kontrollálják az Infosys funkcionalitását. A továbbfejlesztett Munkafolyamat-kezelő (ISWF) lehetővé teszi, hogy az Infosys számos különböző üzleti funkcióját saját igényeinknek megfelelő logikai sorrendbe helyezzük, az Eseménykezelő (ISES) pedig a rendszerben bekövetkezett bármely eseményhez képes további úgynevezett al-eseménysorozatokat rendelni. A beépített fejlesztőkörnyezet (ISENV) segítségével lehetőség nyílik saját, önállóan futtatható, XML alapú kisalkalmazások fejlesztésére, a képernyők testre szabására, új, a rendszerben addig nem létező mezők és táblázatok definiálására. A beépített kódszótár (ISDIC) segítségével akár házilagosan is lehetséges a képernyők lefordítása más nyelvekre vagy a szakszavak cseréje az adott iparágban alkalmazott zsargonnak megfelelően.

Az Infosys alapcsomag részeként kínált innovatív megoldások nagyságrendekkel megnövelik a vállalatok üzleti folyamatainak rugalmasságát, illetve jelentősen redukálják a változásokból eredő költségeket.

A megoldás költségvetési szervek számára

A Megatrend ágazatspecifikus fejlesztései közül pedig mindenképpen ki kell emelni a Költségvetési Infosyst, amely az Infosys programcsomag költségvetési szervek számára készített verziója. Az önálló termékcsomagként kínált megoldás az Infosys v2.1 piaci versenyben edződött funkcionalitását ötvözi a költségvetés ügyviteli folyamatainak kezelésével és nagyfokú automatizálásával. A Költségvetési Infosys számos korszerű tervező- és kontrollingeszközt is magában foglal, például az előirányzatok kezelését, a költség- és likviditási kontrollingot, valamint a bizonylatszintű keretmonitoring-lehetőségeket.

Infosys román nyelven

A Megatrend stratégiai irányt mutató új terméke az Infosys román verziója, amely az immár két éve folyó projekt eredményeként bevethető állapotban van. A rendszer pénzügyi, főkönyvi, készletgazdálkodási és kereskedelmi moduljainak lokalizálása a Megatrend romániai partnercégével együttműködésben került kivitelezésre. A többi modul lokalizálásával párhuzamosan 2001 folyamán a romániai érdekeltségekkel rendelkező hazai ügyfeleken keresztül megtörténnek az első installációk is a szomszédos országban.

Alapinformációk az Infosysről

Az Infosys olyan, modulárisan felépíthető, integrált vállalatirányítási programcsomag, amely vállalatok készletgazdálkodási, termék- és szolgáltatásértékesítési, pénzügyi/számviteli, eszközgazdálkodási, humánerőforrás-gazdálkodási és gyártási szegmenseinek teljes körű lefedésére alkalmas. Az integrált megvalósítás lehetővé teszi, hogy diszkrét tevékenységi területek helyett az egész rendszert átható munkafolyamatokra és a csoportmunkára kerüljön a hangsúly. Az Infosys-koncepció fókuszában a pontos önköltségszámítás, az operatív és a stratégiai kontrolling, a pontosan felmérhető üzleti kockázatok és a gyors döntéshozási mechanizmusok állnak. Mint a cég információs ütőere gondoskodik az adatok korrekt beviteléről, tárolásáról és feldolgozásáról. Automatizmusokra épít, irányítja az üzleti folyamatokat, segít a csapatmunka koordinálásában. Az Infosys az információ elérésének, osztályozásának és elosztásának központi eszköze.

Kulcsszavak: ügyvitel Megatrend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59