Kétfunkciós JVC kamera

Tóth Kristóf, 2001. február 12. 22:34
A JVC bemutatta a két legújabb Digital DualCam digitális videokameráját, amelyek kis méretük ellenére számos hasznos funkcióval rendelkeznek.
A JVC a piac egyik vezető digitáliskamera- és multimédiás eszközgyártója. A legújabb két videokameráját is úgy fejlesztette ki, hogy azok a különleges funkcióik révén biztosan kiemelkedjenek a piac többi kamarája közül.

A cég új DualCam eszközei tulajdonképpen a világ legkisebb digitális kameráinak számítanak. Ennek megfelelően a súlyuk mindössze 435 gramm. A rendkívül kis méretük ellenére nagyon sok funkció kezelésére alkalmasak. Így például készíthetők velük speciális video- és hangeffektekkel ellátott filmek is. 2,5 colos, színes LCD-kijelzőt is tartalmaznak, amelynek segítségével a felhasználó sokkal valósághűbb felvételeket tud rögzíteni. Mivel az új kamerák olyan ki- és bemeneti csatlakozókkal is rendelkeznek, amelyek kompatibilisek a Firewire (i.Link, IEEE1394) interfészekkel, ezért azok rendkívül könnyen beilleszthetők egy komolyabb multimédiás rendszerbe is.

Részletesebb információk egyelőre az új GR-DVM90 típusú DualCam videokameráról jelentek meg, amely alapvetően kétféle módon használható. Az egyik esetben digitális mozgóképek rögzítésére alkalmas, míg a másik esetben állóképek (digitális fényképek) felvételére van lehetőség. A legérdekesebb az, hogy ezek a műveletek párhuzamosan is végezhetők. A felhasználónak mindössze annyit kell tennie, hogy megnyomja a SnapShot gombot, és a felvett állókép egy Multimedia kártyán, míg a mozgókép egy hagyományos kazettán tárolódik el. A képek ezután könnyedén átmásolhatók a már említett Firewire vagy a hagyományos soros porton keresztül a számítógépre.

Az új GR-DVM90-ben megtalálható Multimedia kártya cserélhető. A JVC a kamera mellé egy 8 MB kapacitású kártyát ad, amely a beállított felbontástól függően 60-200 kép tárolására alkalmas. Érdekes funkció az is, hogy letölthető hanghatásokkal lehet színesebbé tenni a felvett filmeket.

Kulcsszavak: JVC kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38