Mobiltelefonkártya-gyártásba kezd a Microsoft

, 2001. február 20. 20:55
A Microsoft Corporation csatlakozott a GSM-szövetséghez. A hírt a Cannes-ban rendezett 3GSM világkongresszus alkalmával jelentették be. A szövetség tagjaként a Microsoft Windows alapú smartkártya-gyártásba kezd.
A Microsoft telefonkártyák felhasználásával a mobilszolgáltatók új, a Windows platformra épülő mobilkereskedelmi szolgáltatásokat vezethetnek be. A Windowsszal működő smart kártyák a már széles körben elterjedt fejlesztőeszközök segítségével könnyen programozhatók, gyorsabb piacra kerülési időt biztosítva ezzel a fejlesztőknek. A Windows operációs rendszer használata emellett lehetővé teszi azt is, hogy az alkalmazások elérjék a Windows alapú háttértárolók adatait és a Windows háttérszolgáltatásait.

A Windows smart kártyák a népszerű standardokat fogják támogatni, mint pl. a GSM 11.11 és 11.14, valamint a Europay Mastercard Visa (EMV), ISO 7816 és a Visa Open Platform. A fejlesztők munkájukhoz használhatják a Visual Basic fejlesztőeszköz-készletet és a C. Current egészségügyi, bank- és felhasználói szolgáltatásokat tartalmazó alkalmazásait, valamint azokat a SIM kártyákat, melyek pl. a digitális aláírást, SMS-küldést, mobilkereskedelmi és egyéb, helyhez kötött szolgáltatásokat támogatják.

A GSM szövetség a világ legnagyobb, vezeték nélküli rendszereket működtető vállalatok egyesülete, melybe a világ 162 országából több mint 514 második és harmadik generációs GSM hálózatműködtető, valamint a GSM ipar fő gyártó és beszállítópartnerei nyertek felvételt. A szervezet célja a GSM digitális, vezetéknélküli kommunikáció-technológiai család (GSM, GPRS, EDGE, 3GSM) bevezetése és fejlesztése. A szövetség tagjai a 2001. januári felmérések alapján, világszerte 452 millió felhasználó számára nyújtanak digitális, vezeték nélküli szolgáltatásokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14