A Formula-E 9. szezonjára készül az ABB

forrás: Prím Online, 2022. december 23. 15:21

A spanyolországi Valenciában zajló, idény előtti teszteléssel az ABB FIA Formula-E Világbajnokság mezőnye felkészül a versenysorozat 9. évadára, az ABB pedig megkezdi a hivatalos töltőszállítói feladatainak ellátását. 

Tizenegy csapat 22 autójának részvételével péntekig, december 16-ig lezajlott a harmadik generációs versenyautók tesztelése a Ricardo Tormo Circuit versenypályán. A modern, teljesen elektromos hajtású versenyautók az e-mobilitási technológia csúcsát képviselik. A versenyautók töltését az új szezonban az ABB villámtöltői biztosítják. 

 

 

 

Az ABB világbajnoksághoz kapcsolódó szerepvállalását a címvédő világbajnok Stoffel Vandoorne erősíti, mint az ABB nagykövete. Vandoorne 2018-ban lépett be a versenysorozatba és a Mercedes-EQ Formula E Team színeiben egy győzelemmel, nyolc dobogós helyezéssel és 213 ponttal megszerezte a 8. szezon világbajnoki címét. 22/23-as idényben a DS PENSKE Formula E Team színeiben versenyez és csatlakozik az ABB jelenlegi nagyköveteihez, Lucas di Grassihoz (Mahindra Racing), Sébastien Buemihoz (Envision Racing) és Simona di Silvestróhoz (TAG Heuer Porsche Formula E Team). 

 

 

Daniela Lužanin, az ABB Formula-E partnerség vezetője így nyilatkozott: „Ez egy nagyon izgalmas szezon az ABB számára, mivel a világbajnokság hivatalos töltőszállítójaként megkezdjük a munkánkat és ebben az új szerepkörben folytatjuk a fenntartható technológia határainak kitolását. Az is nagyszerű hír, hogy a nagyköveteink sorában üdvözölhetjük Stoffel Vandoorne-t is, aki segíti küldetésünk megvalósítását.” 

 

A motorsportot irányító testület (FIA) és a Formula-E mérnökeivel együttműködve az ABB egy kompakt, megbízható és biztonságos megoldást fejlesztett ki az új, harmadik generációs versenyautók versenynapok előtti és versenyek közötti töltéséhez. A töltők robosztus, ergonomikus és egyedi kivitele lehetővé teszi az egyszerű szállítást és telepítést világszerte.  

 

 

160 kW-os maximális teljesítményével egyetlen töltő akár két versenyautó 80 kW-os teljesítményű, egyidejű töltésére is képes a verseny előtt. Ezáltal a versenyistállók egyetlen töltővel kihasználhatják a „duplatöltés” előnyeit, amivel jelentősen csökkentik a töltő ökológiai lábnyomát és a szállításból eredő károsanyag-kibocsátást, mivel a továbbiakban már nem szükséges minden versenyautóhoz külön töltőt használniuk. 

 

Hosszútávú partnerség keretében ebben a szezonban is folytatja az ABB a sikeres FIA Girls on Track videósorozatot. A sorozat minden évadban egy fiatal nőt állít a reflektorfénybe a Formula-E közösségből, hogy a nőknek a boxokban  végzett változatos és fontos munkájának bemutatásával inspirálják a következő generáció tagjait. A tavalyi szezon kiemelkedő pillanatai itt tekinthetők meg. 

 

A decemberi tesztelés után, január 14-én Mexikóvárosban kezdődik az új bajnokság. A 9. szezon versenynaptárja  16 futamot tartalmaz 11 helyszínen, köztük a következő, új vendéglátó városokban: Hyderabad, Fokváros, São Paolo és Portland(USA). 

 

 

Formula-E és az ABB FIA Formula-E világbajnokság: 

 

Az ABB FIA Formula-E világbajnokság a világ első, tisztán elektromos hajtású versenyautók számára kiírt világbajnoksága, amely a kezdetektől fogva nettó nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak minősül, izgalmas, drámai versenyeket hoz a világ legikonikusabb városainak szívébe és elit motorsport platformot biztosít a világ vezető autógyártói számára az elektromos járművek innovációjának felgyorsításához. 

 

A Formula-E versenyistállókból, gyártókból, partnerekből, műsorszolgáltatókból és fogadó városokból álló hálózatot a sport iránti szenvedély és az a hit egyesíti, hogy a motorsport felgyorsítja az emberiség fenntartható technikai fejlődését, valamint jobb jövőt teremt az emberek és a bolygó számára.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15