AOL mobiltelefonos szövegbeviteli szolgáltatás magyarul is

OTS - Cégvonal, 2001. február 22. 12:24
Az AOL Mobile T9-es szövegbeviteli szoftvere, melyet más néven "prediktív szövegbevitelként" is ismernek, lehetővé teszi az SMS, az írásbeli társalgás és az elektronikus levelek küldésének igénybevételét azáltal, hogy a felhasználók számára leegyszerűsíti az alfabetikus és numerikus karakterek bevitelét a mobiltelefonjaikba.
Az interaktív szolgáltatások vezető nemzetközi képviselője, az America Online Inc. bejelentette a T9(R)szövegbeviteli szolgáltatásának magyar nyelvű elérhetőségét. A díjnyertes rendszer már 21 nyelven működik. A bejelentés jól példázza, hogy a cég erőfeszítéseket tesz a vezeték nélküli szolgáltatások elérésének leegyszerűsítésére, azáltal, hogy egy mobiltelefon billentyűzetén éppoly könnyűvé teszi a szövegbevitelt, mintha csak a számítógép billentyűzetén keresztül történne.

Annak ellenére, hogy a készülék billentyűzetén miden egyes billentyűhöz számos karakter van rendelve, azaz például az 5-ös billentyű a "J", "K", és "L" karaktereket is képviseli, a T9 szövegbeviteli szoftver saját adatbázisára támaszkodva kiválasztja a legvalószínűbb szóvariánst és felkínálja azt.

A T9 használatával a "call" szó például mindössze négy billentyű lenyomással írható be, szemben a hagyományos többlépéses megoldás által igényelt 10 leütéssel.

Kulcsszavak: AOL +fohir mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59