Unisys-vezetéssel: informatikai óriások roadshow-ja Budapesten

Kovács Attila, 2001. április 6. 11:56
A világ vezető informatikai multijai közül öten - Unisys, Cisco, EMC, Intel, Microsoft - „Felkészülés a Kiszámíthatatlanra” (Coping with the Unpredictable) mottóval tartottak április 5-én a budapesti Hotel Marriottban közös roadshow-t.
Az „ötök” célja, hogy megmutassák, egyesített szakértelmükkel hogyan tudnak megküzdeni a nagyvállalatok informatikai vezetőire minden korábbinál nagyobb mértékben nehezedő, a rugalmas e-business követelményeihez (skálázhatóság, a meglévő rendszerekkel való integrálhatóság, a lehető legmagasabb fokú rendelkezésre állás stb.) igazodó nyomással.

A Unisys e-action ES7000 Enterprise Serverre alapozott, a köré épített megoldások nem nélkülözik a Microsoft Windows Datacenter új szerver operációs rendszerét, amely a roadshow bemutatói szerint legmagasabb fokú skálázhatóságot és rendelkezésre állást biztosít, az Intel e-Business Networköt, az EMC rugalmas és testre szabható informatikai infrastruktúrát adó adattárolási (data storage) megoldásait, valamint a Ciscónak az innovatív hálózati technológiák terén szerzett széleskörű szaktudását és eszközeit sem.

Tavaly szeptember óta több mint 300 ES7000 alapú komplex megoldás működik a világban, közülük több mint száz Japánban, a legnagyobb alkalmazók között pedig a Nasdaq tőzsde említhető.

Fekete Gábor, a Unisys Magyarország ügyvezetője a roadshow-t kísérő sajtótájékoztatón kijelentette, az „ötök” új piaci szegmenst generálnak közös megoldáscsomagjukkal, továbbá a leginkább 8-16 processzor feletti gépek piacát támadó rendszer ára a hasonló kiépítésű konkurens Unix alapú rendszerek árának töredéke, akár annak egyharmada is lehet. Hírek szerint rövidesen a magyarországi Microsoft és a Unisys „közelében” telepítenek egy mainframe képességű Unisys ES7000 szervert, és komoly erőfeszítéseket (PR, marketing, bemutatók és legfőképpen: oktatás formájában) kívánnak az „ötök” annak érdekében tenni, hogy hazánkban is elkeljen az első ilyen rendszer.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14