Új Casio karórák digitális fényképezőgéppel

Tóth Kristóf, 2001. június 3. 08:49
A Casio és a Casio Computer cégek képviselői a tegnapi nap folyamán Las Vegasban bemutattak két olyan új Casio karórát, melyek integrált színes kamerával rendelkeznek, a velük készített fényképek pedig pillanatok alatt személyi számítógépekre vihetők át.
A fémszíjas Casio WQV3D-8 és a műanyagszíjas Casio WQV3-1 típusú új karórák abba a népes Casio termékcsaládba tartoznak majd, melybe számos egyéb csuklón hordható digitális fényképezőgép, GPS rendszerrel ellátott karóra és távirányító képességekkel rendelkező karóra tartozik.

A Casio WQV3D-8 269 dolláros áron, míg a Casio WQV3-1 249 dolláros áron lesz kapható, a jelenlegi tervek szerint idén szeptembertől. Az új Casio karórák 25 ezer pixeles felbontású CMOS szenzorral rendelkeznek, és az órával egyszerre akár nyolcvan darab fénykép is készíthető, melyeket aztán az integrált infravörös adatátviteli rendszer segítségével könnyedén át lehet tölteni számítógépre, innentől kezdve pedig akár elektronikus levélben is elküldhetők a készített felvételek.

Az új Casio karórákról természetesen a megfelelő kijelző sem hiányozhat, így a leendő boldog tulajdonosok egy 16 színárnyalat megjelenítésére képes, 120 x 120 pixeles LCD kijelzőn tekinthetik meg a már elkészített fényképeket. Az újdonságokban annyi memória - egészen pontosan 1 MB - található, hogy a legrosszabb képminőségi beállítások mellett akár 80 fényképet is képesek tárolni. Az órákon öt ébresztési időpont is beállítható, melyek mindegyikéhez más-más ébresztési fénykép rendelhető hozzá, így akár kedvenc háziállatunk, vagy anyósunk fényképére is ébredhetünk.

A fejlesztők szerint az új generációs, digitális fényképezőgéppel ellátott karórák nagyon könnyűek, így egyáltalán nem nehéz, vagy zavaró hordani őket, és milyen jó dolog az, hogy lényegében bárhol, bármikor készíthetünk a segítségükkel néhány fotót, bár ezeknek a képeknek a maximális felbontása mindössze 144 x 176 pixel, de egy ilyen parányi szerkezettől ez is szép teljesítmény. A fényképeket az óra képes automatikusan feldátumozni, de akár 24 karakteres megjegyzéseket is hozzá lehet rendelni a képekhez. Az óra kijelzőjén kicsinyített méretben egyszerre akár 16 darab kép is megtekinthető, így könnyen ki lehet választani, hogy mely képeket akarjuk esetleg törölni a memóriából. A 30 méteres mélységig vízálló Casio újdonságokon egyébként még időzítő funkció is van, így 2-10 másodperccel késleltethető a felvétel készítésének időpontja.

Kulcsszavak: kamera Casio

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14