Cisco: két év múlva négy milliárd forintos lesz a hazai IP-telefónia piac

MTI Sajtóadatbank, 2001. június 17. 21:31
A Cisco Systems Magyarország előrejelzése szerint az idénre 1 milliárd forintosra becsült internetes telefonpiac (IP-telefónia) két év múlva négy, öt év múlva 10 milliárd forintra nő - közölte Papp István, a társaság értékesítési vezetője.
Papp István elmondta: a Cisco számára az IP-telefónia és az ehhez kapcsolódó IP alapú telefonos alkalmazások stratégiai területet képviselnek, hiszen a következő, augusztusban kezdődő pénzügyi évben a teljes árbevétel 15-20 százalékát új technológiák értékesítéséből várja a társaság. Napjainkban a Cisco Systems Magyarország 80 százalékos piaci részesedést mondhat magáénak az IP-telefóniában. A társaság előrejelzése szerint az új szereplők megjelenésével ez az arány csökkenni fog a bővülő piacon, ám később sem megy 40 százalék alá. A Cisco Systems Magyarország 5 partner-cége foglalkozik IP-telefon rendszer értékesítésével az országban.

Papp István közölte: magyarországi IP-telefon referenciáik között több pénzügyi, oktatási, államigazgatási és szolgáltató vállalat is található, köztük multinacionális cégek. Az értékesítési vezető az eladásokról üzleti titokra hivatkozva nem közölt pontos adatokat, ám azt elmondta, hogy havonta több rendszert is értékesítenek. Az IP-piac fejlődésére szerinte jellemző, hogy az elmúlt három hónapban az egy call manager-re, alközpontra jutó telefonkészülékek száma a tízszeresére nőtt. Ez pedig azt jelzi, hogy az IP-telefont már nemcsak tesztjelleggel alkalmazzák a vállalatok, hanem egyre szélesebb körben veszik igénybe ezen internetes kommunikáció előnyeit. A Cisco Systems Magyarország például azt várja, hogy korábban jellemző százas nagyságrendű eladásokkal szemben az idén már 5-10 ezer IP-telefon működtetéséhez alkalmas rendszert értékesít.

A szakértők szerint az IP-telefon akár 10-50 százalékos megtakarítást is lehetővé tesz felhasználóinak a hagyományos távközlési berendezésekhez képest. A Cisco Systems Magyarország részben az AVVID (Architecture for Voice, Video and Integrated Date - hang, videó és integrált adat architektúra) intelligens hálózati infrastruktúra rendszereinek értékesítésétől várja a növekedést. Ezt a megoldást alapvetően azoknak a vállalkozásoknak ajánlja a Cisco, amelyek fel akarják gyorsítani, illetve hatékonyabbá akarják tenni e-business tevékenységüket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50