Microsoft a mobilpiacon (is)

Kollár Csaba, 2001. július 3. 21:02
A Microsoft és kézikészülékeket gyártó partnere, a Stinger ebben az évben indítja el új szabványát, amelyről azt állítják, hogy gyökeresen változtatják meg eddigi mobiltelefonos szokásainkat.
A Microsoft eddig többek között a Sendóval, a Hitachival és a HTC-vel kötött stratégiai partneri megállapodást. Ennek ellenére ez idáig csak a Sendo telefonok egyik prototípusát mutatták be nyilvánosan.

A Stinger OS magában foglalja a Smartphone platformot, ami a teljesen színes megjelenítést, valamint a PIM-et (Personal Information Management) támogatja. A Stinger telefonok a Microsoft böngészőjével képesek megjeleníteni a WML, a Compact HTML (cHtml), valamint a hagyományos HTML nyelvre kódolt oldalakat is. A legfontosabb funkció azonban a szinkronizálási kapacitás. A Microsoft ígérete szerint „az ezeket a termékeket választó fogyasztók maximálisan meg lesznek elégedve az e-mail és telefon közötti számos új lehetőséggel”. A szinkronizálás segítségével ütemezhetjük a különböző kommunikációs platformokon találkozóinkat, vagy bővíthetjük címregiszterünket.

A Sendo a tervek szerint 99 gramm tömegű lesz, támogatja a GPRS-t, és Európa, Ázsia, Észak- és Dél-Amerika hálózataival is kompatibilis lesz. A kijelző 65 000 színt képes megjeleníteni, és a Sendo állítása szerint minősége megegyezik a legjobb laptopok képével. A készülék támogatja az mp3-lejátszást.

A Microsoft megállapodása a Sendóval, illetve a Stingerrel olyan közös fejlesztés alapja lehet, amelyre talán egy új mobilkommunikációs cég is épülhet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38