A Tesco a Microsoft-technológiát választja

Magyar áruházakat is érint az informatikai fejlesztés

, 2001. július 18. 22:44
A magyarországi Tesco-hálózatot, azaz 45 hazai áruházat is érinthet az az informatikai fejlesztés, melyet a Microsoft és a Tesco jelentett be.
Az Egyesült Királyság legnagyobb, világszerte majdnem 700 áruházat üzemeltető élelmiszer-kiskereskedési vállalata idén ősszel kezdi meg pénztári informatikai rendszerének megújítását. A Tesco pénztári rendszere számára a Microsoft Windows NT 4.0 beágyazott operációs rendszert választotta közös platformként. A pénztári rendszer technológiájának mindennap hibátlanul kell kiszolgálnia a vásárlókat, s virtuálisan ez a rendszer kezeli a Tesco áruházak bevételét.

A Tesco minden élelmiszer-áruházában és minden üzemanyagtöltő állomásán MS-DOS és Windows NT platformot használ. A Microsoft rendelkezésre álló, csúcstechnológiájú beágyazott megoldásai segítségével a Tesco problémamentesen egységesítheti pénztári technológiáját egy azonos kódon alapuló megoldás keretében, melyben főszerepet kapnak a Microsoft Windows NT, Windows NT Embedded 4.0, valaint a Windows 2000 termékei.

A döntés előtt a Tesco alaposan megvizsgálta a különböző operációs platformokat, így többek között a Linuxot is, s végül a valamennyi kritériumnak leginkább megfelelő Microsoft-technológiát választotta.

A Windows NT 4.0 beágyazott megoldással a Tesco meglévő pénztári rendszerének további felhasználhatósága mellett tovább fejlesztheti a jelen és a jövő igényei szerint informatikai struktúráját, elkerülve az egyes elemek eltávolításával és helyettesítésével járó procedúrát, ugyanakkor elegendő tér marad a haladó technológiákra történő migráció számára. Az egységes rendszer a munkavállalók produktivitása szempontjából is előnyt jelent, mivel felhasználói tréningek nélkül sem okozhat gondot a munkaerő-átcsoportosítás az élelmiszer-áruházak és a benzinkutak között.

Az implementáció 2001 őszén kezdődik, és a tesztelési projekt világszerte 24 000 pénztárgépen folyik majd.

A Tesco.com, a világ legnagyobb online élelmiszer-áruháza már most egyre szélesebb körben alkalmazza a Microsoft .NET Enterprise szerverei által nyújtott kiemelkedő, nagyvállalati szintű szolgáltatásokat, s komolyan fontolóra veszi a Microsoft .NET víziójának széleskörű megvalósítását a teljes áruházi láncon belül.

A Tesco az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszeráruház-láncolata, s a szigetország piacának 15.6 százalákát tudhatja magáénak. Az Egyesült Királyságon kívül 76 áruházat üzemeltet Írországban, Magyarország az előkelő második helyen található a leányvállalatok sorában, 45 létesítménnyel. A kelet-közép-európai térségben Lengyelországban 40, Csehországban 12, Szlovákiában 11 Tesco áruház működik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14