Novell: szeptemberben piacon a NetWare 6

Kovács Attila, 2001. augusztus 3. 11:33
A NetWare 6 hálózati szolgáltatásokat támogató operációs rendszer funkcióiban hasonló forradalmi újdonságokat tartalmaz, mint az annak idején az NDS címtárszolgáltatással megjelent NetWare 4 - hangzott el a Novell Magyarország augusztus 3-án a szeptemberben megjelenő új változat előzetes információiról tartott sajtótájékoztatóján.
Az új jellemzők közül kiemelhetők a következők: platformfüggetlen hálózati szolgáltatások, a lehető legnagyobb mértékben a helytől és eszköztől függetlenül nonstop hozzáférés a hálózaton tárolt információhoz; többprocesszoros üzemet támogató lényeges komponensek; beépített Novell Storage Services (NSS) 3.0; hét fontosabb klaszterújdonság; a Linux támogatása; felhasználói adatokat a különböző rendszerek között szinkronizáló iFolder szerver; IPP klienssel kiegészített, internethez kötött, tűzfalon keresztül elérhető nyomtatási szolgáltatás.

A hírek szerint az Itanium processzort még nem támogató NetWare 6 korábbi verziói 81 millió felhasználónál találhatók a világon. A Novell bevételeinek ma is a mintegy 50%-át a NetWare üzlet jelenti. Jekler Rudolf (Novell Magyarország) szerint hazánkban a hálózati operációs rendszerek felhasználóinak a kb. 60%-a NetWare felhasználó.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36