Az Oracle megszerezte az e-business legrégebbi szabadalmát

Zsigó József, 2001. augusztus 17. 20:43
Az Oracle cég szóvivője bejelentette, hogy megszerezték azt az 1986-ban bejegyeztetett szabadalmat, amely elsőként írja le az e-kereskedelem és e-business mibenlétét és potenciális felhasználását.
Az Oracle minden gondolkodás vagy előzetes egyezkedés nélkül vásárolta meg ismeretlen összegért a Chicago székhelyű Strategic Processing Corp. (SPC) céget, amelynek tulajdonában van a 4,799,156 számmal bejegyzett, az USA-ra és Kanadára érvényes szabadalom. A szabadalmat Eyal Shavit és Lester Teichner nevére adták meg 1986-ban, jóval a web megszületése előtt. A két tulajdonos leírta milyen „drámai következménnyel jár az online, interaktív kereskedelem megjelenése, a virtuális piacok kialakulása, az eladók és vásárlók találkozása a kibertérben és az új kommunikációs formák megjelenése”.

Szakértők szerint ez a B2C és a B2B első leírása, amely még most is megállja a helyét, pedig ekkor még a TCP/IP protokoll sem volt ismert, és még az ARPA is alig három éve létezett.

Teichner, az SPC elnöke nem talált szavakat a meglepetéstől: „rendkívül boldogok vagyunk, hogy egy ilyen nagy, e-business cég, mint az Oracle felismerte szabadalmunk jelentőségét és hogy fantáziát lát annak további kiteljesítésében”.

Kevin Miller az Oracle részéről nem kívánt részletekbe bocsátkozni, arról különösen nem, mit szándékoznak tenni a szabadalommal a közeli jövőben – adja hírül az InternetNews.

Kulcsszavak: Oracle +céginfo e-commerce

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14