Új megoldásokkal bővíti vállalati portfólióját az ESET

IBM QRadar integráció, VMware NSX támogatás és továbbfejlesztett többfelhasználós funkció az ESET vállalati megoldásainak új verzióiban

forrás: Prím Online, 2017. március 25. 10:13

Két új, jelentős frissítést jelentett be biztonsági megoldásaihoz az ESET. 

A vállalati felhasználók számára elérhető ESET Remote Administrator mostantól kompatibilissé vált az IBM QRadar biztonsági adat- és eseménykezelő megoldásával, amely biztonsági naplóadatok gyűjtésére és elemzésére szolgál. Az ESET Virtualization Security megoldása pedig a VMware NSX számára nyújt támogatást, tovább bővítve az ESET megoldások körét a népszerű VMware platformon. Az ESET Remote Administrator program Windows-os és Linux-os környezetben egyaránt telepíthető, de virtuális eszközként installálva rugalmasságot és védelmet nyújt a virtuális vállalati környezetek számára is. 

 

Miközben a kibertámadások gyakorisága, súlyossága és hatása folyamatosan növekszik, a szervezetek nagy részénél az infrastruktúra erősítése stagnál. A Gartner jelentése szerint 2020-ra a digitális vállalkozások 60 százalékánál jelennek majd meg komoly hibák a szolgáltatásokban, amelynek fő oka, hogy a biztonsági osztályok nem lesznek képesek megfelelően kezelni a digitális veszélyeket. A vállalatok IT-biztonsági költségeinek 60 százalékát emésztik majd fel a gyors felderítésre és reagálásra költött összegek, amely 2016-ban csak 30 százalék volt. A felmérés szerint azok a szervezetek maradnak továbbra is versenyképesek, amelyek sikeresen alakítanak ki olyan környezetet, ahol egyensúlyban van a védelem és a növekedés, így ezek a vállalatok egyszerűbben birkóznak majd meg a kiberbiztonsági kockázatokkal.

 

„Napjainkban a nagyvállalatok váltak a kiberbűnözők fő célpontjává, és ehhez egyre összehangoltabb támadásokat alkalmaznak, amelyek nagy mértékben károsítják a vállalatok olyan kritikus értékeit, mint a felhasználói adatbázisok, szellemi tulajdonok és az informatikai rendszerek által vezérelt fizikai eszközök. Úgy látjuk, hogy a helyzet fokozódásával, a vállalati megoldásaink iránt is megnőtt az érdeklődés” – mondta Michael Jankech, Michael Jankech, az ESET vezető üzleti biztonsággal foglalkozó termékmenedzsere. „A 2015-ös megjelenés óta arra törekszünk, hogy a legjobban skálázható biztonsági megoldásokat biztosítsuk vállalati ügyfeleinknek. Ennek érdekében terjesztettük ki az ESET Remote Administrator kompatibilitását a QRadar megoldás felé, illetve tettük szélesebb spektrumon konfigurálhatóvá a többfelhasználós lehetőséget is. A VMware virtuális környezeteket futtató vállalati ügyfeleink részére bevezettük a VMware NSX támogatását is az ESET Virtualization Security keretében, amely megakadályozza a kártevők terjedését, és a rendszer erőforrásainak lefoglalása nélkül képes a keresés futtatására.”

 

ESET Remote Administrator

Az ESET Remote Administrator az informatikai osztályoknak segít, hogy egyetlen pontból átlássák a hálózat egészét, beleértve a munkaállomásokat, szervereket, okostelefonokat. Az IBM QRadar integrációjával a vállalatok kihasználhatják az ESET Remote Administrator rugalmasságát, miközben élvezhetik az IBM kompetenciájának előnyeit az infrastruktúra telepítésének területén.

 

A legfontosabb fejlesztések:

  • IBM QRadar integráció: Minden jelentősebb ESET biztonsági esemény LEEF formátumban exportálható, amelyet natívan felismer az IBM QRadar megoldás. Az ESET Remote Administrator „Log forrásként” jelenik meg ezen események kapcsán az IBM QRadar konzolján.
  • Többfelhasználós mód: Olyan nagyvállalatok számára ideális megoldás, ahol egy központi szervert használnak a különböző helyszíneken végpontkezelést végző rendszeradminisztrátorok. Azoknak a rendszerszolgáltatóknak is optimális megoldás, amelyek több ügyfelet szolgálnak ki egyetlen szerverről, és biztosítaniuk kell, hogy a felhasználók ne láthassák egymás adatait.
  • iOS Mobil Device Management: Az ESET Remote Administrator támogatást nyújt az Apple Device Enrollment Program számára, amely lehetővé teszi az Apple eszközök egyszerűbb felvételét, alkalmazások fekete- vagy fehérlistázását, illetve tartalomszűrést.

 

 

 

ESET Virtualization Security

ESET Virtualization Security egy VMware vShield alapú megoldás, amely lehetővé teszi a keresési feladatok futtatását egy központi helyről, így megkímélve a virtuális gépek erőforrásait. Az ESET Remote Administrator megoldással való együttes használata egyszerű és automatikus távfelügyeletet biztosít a teljes hálózati infrastruktúra számára, legyenek azok fizikai számítógépek, szerverek, vagy virtuálisak.

  • VMware NSX automatizálás natív támogatása: ESET Virtualization Security megoldás támogatja a mikró-szegmentációt és az automatikus feladatfuttatást, amely lehetőséget biztosíthat arra, hogy a fertőzött számítógépeket leválasszuk a hálózat többi gépétől emberi beavatkozás nélkül, ezáltal megakadályozva a kártevők terjedését a hálózaton, továbbá lehetővé teszi a mélyreható vizsgálatok futtatását az érintett rendszereken. Az ESET Virtualization Security kapcsolódik a VMware NSX Manager megoldáshoz, így biztosítva az azonnali védelmet az újonnan kapcsolódó virtuális gépek számára.
  • Könnyű telepítés: Amint az ESET Remote Administrator telepítésre kerül, az ESET Virtualization Security megoldás akár több virtuális gépre is telepíthető egyidőben.
  • Kiemelkedő teljesítmény: VMware infrastruktúrákra jellemző az erőforrások és a teljesítmény optimalizálása, így az ESET megoldásai is megfelelnek ezeknek a követelményeknek. A megoldást alacsony erőforrásigény és kiemelkedő sebesség jellemzi, ezáltal több erőforrás marad az alkalmazások és folyamatok számára. 

 

 

Az ESET Remote Administrator és az ESET Virtualization Security megoldásokról ez ESET weboldalán tájékozódhat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15