A CyberAngel mentő/visszaállító szoftver megfogta a géptolvajt

Zsadányi Pál, 2001. szeptember 30. 13:02
A Computer Sentry Software Inc. (CSS) cég CyberAngel nevű szoftverének Alert, Lock és Locate funkciója tette lehetővé, hogy egy ellopott mobilgép helyét beazonosítsák, értesítve a legközelebbi rendőrséget.
Mivel a CSS CyberAngel szoftverét a gép gazdája regisztrálta, ennek alapján a szoftvert hordozó gépet fel lehetett deríteni a világhálón, amit azt rákapcsolták, és már csak a rendőröket kellett értesíteni. A gép egy biztosítási ügynöké volt. Mikor bement a munkahelyére, gépének hűlt helyét lelte. Három héttel később a CyberAngel egyszer csak automatikusan bejelentkezett titokban a CSS Security Monitoring Centerébe, hogy éppen hol található. A többi már gyerekjáték volt. A tolvaj még csak nem is sejthette, hogy elkapták, úgyhogy a rendőrök szinte biztosra mehettek, és le is tartóztatták az enyveskezűt. Sajnos nem mindig ilyen sikeresen zárulnak az ilyen lopások. A CyberAngel védelmi rendszere azonban több mint figyelemre méltó, amivel, azt hiszem, mindenki egyetért velem.

A CyberAngel nem önálló szoftver, hanem integrált informatikai csomagok részeként használatos. Az említett biztosítótársaság is az integrált informatikai szoftverének részeként kapta a rendszerintegrátor cégtől. A CyberAngel egyrészt betörési védelmeket tartalmaz, másrészt mentő visszaállító funkciókat valósít meg. Ez utóbbiak révén a hardver ellopása esetén azonos hardverre haladéktalanul vissza tudja állítani a legutolsó mentett állapotot. Az ellopott gépen pedig az illetéktelen hozzáférési és más funkciói segítenek abban, hogy a gép hollétét fel is lehessen deríteni. A CyberAngel három említett funkcióját szabadalom védi. Az Alert funkció illetéktelen hozzáférési kísérlet miatt azonnal értesítést küld a gép gazdájának. A Lock funkció a távoli kommunikációt is letiltja, nehogy a tolvaj hozzáférjen banki kapcsolatokhoz vagy a vállalati intranethez. Ha pedig egy regisztrált felhasználó jelzi a Security Monitoring Center-nek a lopást, a központ azonnal lokalizálja a gépet, amint egy illetéktelen internetes hozzáférést kísérelnek meg vele.

Ha egy környezetben szükség van az illegális hozzáférések azonnali jelzésére, a teljes hardver visszaállításra, a hozzáférések korlátozására, vagyonbiztonságra, adatvédelemre vagy tolvaj észlelésre, akkor a megoldás a CyberAngel, mondja a CSS.

Kulcsszavak: security felhszoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59