IFS: növekvő piaci részesedés

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 12. 17:40
A Magyarországon 2000 júniusától önálló leányvállalattal jelen lévő svéd IFS 2001 harmadik negyedévében javította eredményeit, és közben tovább növelte piaci részesedését.
A nettó értékesítési árbevétel a harmadik negyedévben 672 millió svéd koronát tett ki, azaz 26%-kal emelkedett a 2000. év harmadik negyedével összehasonlítva. A folyó tevékenységek cashflow-ja 169 millió koronával javult, és így -38 milliót tett ki. A csoport a harmadik negyedévben 114 millió svéd korona üzemi veszteségről számolt be, szemben a 2000 harmadik negyedévében kimutatott 158 milliós üzemi veszteséggel.

Ugyanakkor az elmúlt hónapok során a vállalat több szakmai elismerést is kapott. A Gartner Group október közepén közzétett, úgynevezett „mágikus négyszögek” (magic quadrants) szerint az IFS az egyetlen cég, amely az „asset-intensive ERP II quadrant” kategóriának, mind a nagy-, mind a közepes vállalkozásokra vonatkozó listáján az első helyre került. Az utóbbi időben az IFS a GE Aircraft Enginesszel, az ABB-vel, valamint a BAE Systemsszel együttműködve kiemelkedő fontosságú befektetéseket hajtott végre annak érdekében, hogy a legjobb megoldásszállítóvá váljon olyan eszközérzékeny (asset-intensive) iparágakban, mint a közművek, a nehézipar, a repülő-, valamint a hadiipar.

Ezenkívül az ARC Advisory Group által a közelmúltban közzétett, EAM/CMMS (Enterprise Asset Management/Computerized Maintenance Management System) szoftverekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos jelentése szerint az IFS, a világpiaci részesedést tekintve, első helyen áll az EAM/CMMS szoftverek területén.

Kulcsszavak: IFS +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55