Flextronics sárvári gyár - egy év alatt 10 millió eurós fejlesztés

MTI Sajtóadatbank, 2001. november 16. 11:12
Tovább folytatódik a Hewlett Packard nyomtatók gyártása a Flextronics sárvári gyárában - hangsúlyozta Werner Hochmüller ügyvezető igazgató csütörtökön Sárváron, a gyárlátogatással egybekötött sajtótájékoztatón.
Az ügyvezető igazgató kiemelte: a cég az elmúlt egy év során több mint 10 millió eurót költött fejlesztésre, aminek során bővítették a gyártócsarnokot, valamint létrehoztak egy logisztikai központot a beszállítók részére.

Beszámolt arról: a multinacionális cég sárvári ipari parkban lévő üzemében jól halad a Microsoft X-Box elnevezésű játékkonzoljának gyártása, amelyről a Microsoft munkatársainak november 29-én tartanak tájékoztatót a gyárban. Az MTI érdeklődésére Werner Hochmüller elmondta: az X-Boksz gyártása ez év szeptemberében kezdődött, és 800-1000 dolgozónak ad munkát. Szólt arról is: a Flextronics magyarországi gyárainak jövőjét nem befolyásolták jelentősen az iparágban az első félév során tapasztalt gazdasági nehézségek.

A Flextronics zalalövői gyárának bezárásából nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, annak váratlan piaci okai voltak, a többi magyarországi gyár helyzete azonban stabil - tette hozzá.

A Flextronicsnak Magyarországon Tabon, Nyíregyházán, Zalaegerszegen és Sárváron vannak üzemei.

A sárvári gyárban a számítógépes nyomtatókon kívül egyszer használatos fényképezőgépeket, valamint híradástechnikai és szórakoztatóelektronikai cikkek műanyag alkatrészeit gyártják.

Az ügyvezető igazgató a sárvári gyár termelési adatairól nem kívánt nyilatkozni.

Kulcsszavak: Flextronics +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36