A BAE SYSTEMS-IFS a Joint Strike Fighter program karbantartási megoldás szállítója

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 19. 13:08
A Magyarországon 2000. júniusától önálló leányvállalattal jelenlévő, svéd IFS, és a világ legnagyobb védelmi szállítója, a BAE SYSTEMS által létrehozott leányvállalat, a BAE SYSTEMS-IFS, a Eurofighter, valamint a JSF programokban való részvételének köszönhetően, a XXI. század legfejlettebb légi fegyverzeteihez kapcsolódó logisztikai menedzsment rendszerek vezető, globális szállítójává vált.
A BAE SYSTEMS-IFS-t választották a Joint Strike Fighter (JSF) program, IFS Applications technológián alapuló karbantartási megoldások szállítójának. A BAE SYSTEMS-IFS megoldás az új harci repülőgépflotta irányítását támogató JSF logisztikai rendszer alapját fogja képezni. Az IFS Applications nyitott arhitektúrája, illetve alapvető összekapcsolhatósága lehetővé teszi a repülőgépek fedélzeti rendszereihez való illeszkedést, így megoldható a repülőgép állapotának nyomon követése és előrejelzése, valamint a pillanatnyi állapoton alapuló karbantartás.

Mint ismeretes, a JSF program során fejlesztett, ötödik generációs vadászgépek a tervek szerint kiváltják majd az F-16-ost, az F-18-ast, az A-10-est és a Harriert, s az összes fegyvernem igényeinek megfelelő változatai hozzáférhetők lesznek. A korábban indított program különleges összetevője az is, hogy egy sor NATO-ország eldöntötte, rendszeresítik a még csak prototípus stádiumában lévő JSF-t, sőt beszállnak annak fejlesztésébe is.

A Lockheed Martint és partnerét, a BAE SYSTEMS-IFS-t választották a következő generációs harci gépek fejlesztésére indított System Design and Development (SDD - Rendszertervezés és Fejlesztés) program következő fázisa elsőszámú szállítójának. A US Air Force, a US Navy, a US Marine Corps, valamint a Royal Navy és a Royal Air Force jelenlegi követelményei alapján körülbelül 3000 JSF harci repülőgép 3 változatának gyártására kerül sor. A későbbiekben mintegy 2000 repülőgép eladására van esély olyan országok számára, amelyek jelenleg használt, hagyományos gépeit a JSF-nek kell lecserélnie. Ezek közé tartoznak: A-10, Harrier, F-16, F/A-18, valamint az Egyesült Királyságban a RAF Harrier GR7-ek és a Royal Navy Sea Harrier FRS2-i. A JSF karbantartó rendszert integrálják az Egyesült Királyság Védelem-logisztikai Szervezete, angolul a Defence Logistics Organisation (DLO) rendszereihez is.

Kulcsszavak: IFS +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55