Ügyfeleket nyert vissza az IBM Magyarország

Kovács Attila, 2001. november 21. 17:27
Dr. Dietrich Rössner, az IBM Magyarország igazgatója, Gottlieb István, a PSD üzletág igazgatója és Veres Zsolt system sales igazgató november 21-én sajtóreggeli keretében adott tájékoztatást arról, hogy idén a cég jelentős számban nyerte vissza korábbi, ám időközben más szállítóhoz pártolt ügyfeleit. Öt esetet meg is neveztek.
A Deloitte&Touche vezető tanácsadó cég közép-európai szervezete által kiírt tendert az IBM nyerte, így több mint ezer mobil- és közel ezer asztali PC-t szállít. A „winback”-ben a technológiai paraméterek mellett a gyors szállítás (az egyik regionális disztribúciós központ Magyarországon található), valamint a nemcsak az árazásban megnyilvánuló rugalmasság játszott nagy szerepet. A D&T döntésének legfőbb oka, hogy az IBM pontosan a cég igényeinek megfelelő, különleges szállítási konstrukciót biztosít.

A székesfehérvári Alcoa maradhatott volna az előző PC-beszállítónál, ám tendert írt ki, amelyet az IBM Magyarország nyert meg, és a 2001 októberétől életbe lépett szerződés szerint asztali és mobilgépeket szállít a Tricomp lízingcég bevonásával (november 21-ig az Alcoa már 300 ezer dollár értékű PC-t vásárolt).

A TVK a vegyes IBM és EMC rendszerét egyetlen, két partícióval működő IBM iSeries 830-ra cseréli és adattárolási igényét belső diszk egységekkel oldja meg. A gépkiváltás üzemeltetési költségmegtakarítást is jelent.

A Lapker Rt. SAP rendszerének bővítésével kapcsolatban kiírt hardvertenderén az IBM Intel alapú xSeries szerverei nyertek (korábban itt Compaq szervereken futott a rendszer). A változtatás elsősorban az xSeries ár/teljesítmény aránya miatt következik be.

A Magyar Suzuki Rt. közelmúltig rendkívül heterogén informatikai rendszerét - szerverkonszolidációs tárgyalások eredményeképpen - egy IBM pSeries cluster szerver váltja ki. Itt is a technológia, biztonság és skálázhatóság mellett a jelentős költségmegtakarítás volt a fő, az IBM számára „winback” motívum.

Kulcsszavak: +céginfo IBM-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50