Marketline - 2 milliárd forint forgalom a b2b piactéren

MTI Sajtóadatbank, 2001. december 12. 08:18
Az elektronikus vállalati piacteret (b2b) működtető Marketline Rt. az idén várhatóan 2 milliárd forint forgalmat bonyolít le, jövőre ez az összeg elérheti a 6-24 milliárd forintot - közölte Kardos Zsolt, a társaság vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
A társaság idei gazdálkodásáról a sajtótájékoztatón nem közöltek adatokat, csupán annyi hangzott el, hogy a Marketline a tulajdonosok elvárásainak megfelelően teljesít. Piaci becslések szerint az idén Magyarországon mintegy 100 milliárd forint értéket ér el az interneten keresztüli e-kereskedelem, s ez az összeg jövőre ennek a többszöröse lesz.

A 875 millió forint alaptőkéjű Marketline piacteréhez eddig 533 cég juttatta el regisztrációját, az előfizetők - tehát a kereskedő vállalatok - száma pedig 51.

Kardos Zsolt elmondta: a működését az év elején megkezdő cég alaptőkéjének 50-60 százalékát beruházásra fordította, s a Marketline napi szinten már nem veszteséges.

A cég eddig több mint 80 beszerzési és eladási aukciót szervezett, s ebből származik bevételének többsége is. Az online aukciókon átlagosan 13 százalékos árelőnyt értek el a partnerek, ami számukra azonnali megtakarításként jelentkezik.

A Marketline virtuális katalógusában jelenleg 10 ezer termék található, s az elektronikus piactér használatának nagy előnye, hogy a tranzakciós költség 60-70 százalékkal kisebb, mint a hagyományos beszerzési formák esetében.

A hagyományos beszerzési formákkal szemben további előny, hogy a terméktől függően az online megrendeléstől a szállításig tartó átlagosan 15 napos határidő a harmadára csökken - hangzott el a tájékoztatón.

A Marketline-nak az Axelero 52 százalékos, az OTP Bank Rt. pedig 8 százalékos tulajdonosa. A fennmaradó részen az SAP Magyarország, a Compaq Computer Magyarország és az Accenture egyenlő arányban osztozik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14