Axis - jövőre 15-20 százalékos növekedés

MTI Sajtóadatbank, 2001. december 27. 11:09
A tizenkét éve alapított Axis Számítástechnikai Kft. az idén több mint 1 milliárd forint árbevételre tesz szert, amit a tervek szerint jövőre 15-20 százalékkal növel - közölte Dénes László, a társaság ügyvezető igazgatója.
Az alkalmazásfejlesztésen kívül a Cognos és a Sybase Magyarországi disztribúciójával foglalkozó informatikai cég az előző évben 840 millió forint árbevételt ért el. Az ügyvezető igazgató a társaság nyereségéről nem közölt adatokat, csupán annyit mondott, hogy az Axis profitja az iparági átlagnak felel meg.

Az idei évet értékelve elmondta: az internetes portálokból olyan széles kínálatot építettek ki, amellyel minden igényt ki tudnak elégíteni. Az év végére már elindultak az első éles alkalmazások is. Jelentős változás volt a cég életében, hogy a Sybase disztribúció októbertől önálló leányvállalatként folytatja tevékenységét. A Sybase Magyarország Kft. az idén októberben alakult meg tízmillió forint törzstőkével. (Az amerikai Sybase a világ egyik vezető szoftvervállalata, termékei a különböző információs rendszereket kapcsolják össze.) A társaságot alapvetően azért alapították, mert tulajdonosai a Sybase termékeinek magyarországi forgalmát az elkövetkezendő két évben nagyságrendekkel akarják növelni.

Az érdekeltek a új cég pontos tulajdonosi szerkezetét nem hozták nyilvánosságra, csak annyit árultak el, hogy a többségi tulajdont birtokló Axis Kft. mellett magánszemélyek szerepelnek az alapítók között. A Sybase Europe BV pedig 10 százalékos tulajdonrészre opcióval rendelkezik.

Dénes László, a 80 főt foglalkoztató Axis idei évéről elmondta: árbevételének 30 százaléka Sybase, 20 százaléka Cognos termékek eladásból, míg a fennmaradó rész az alkalmazásfejlesztési tevékenységből származott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50