Magyar tulajdonban az egykori CityReach kolokációs központ

Kovács Attila, 2002. január 17. 19:23
Öt hónapos exlex állapot után Dataplex International Kft. néven a Béres Befektetési Rt. által vezetett hazai befektető csoport százszázalékos tulajdonába került az egykori - nemzetközi szinten tönkrement - CityReach International budapesti, nagy megbízhatóságú kolokációs (adatátviteli) központja, annak teljes személyi és eszközállománya.
A hírt Szentágotay Vilmos, az új vállalat vezérigazgatója jelentette be január 17-én, sajtótájékoztatón. Úgy cserélt gazdát a cég, hogy a Dataplex kifizette a CityReach felhalmozott adósságait, miközben egyetlen ügyfelet sem vesztettek el, sőt egy újabbal már 12-re emelkedett a központ „lakóinak” a száma. Jelenleg öt távközlési szolgáltató van a Dataplexhez kapcsolva, de érdeklődik az Austria Telecom is, és tervezik más kolokációs központokkal is a kapcsolatfelvételt. Több újdonságot vezetnek be, ezek között található a redundáns internetkapcsolat, valamint az, hogy versenyképes árakkal nyitni szeretnének a kisebb ügyfelek felé, amelyeknek akár csak 10 négyzetméteres helyet is biztosítanak.

További tervek: a felvett kölcsön visszafizetését 4-5 év alatt kívánják teljesíteni, 2002 végére pedig a működési költségek és a bevételek egyensúlyát szeretnék megteremteni. A célok eléréséhez ez év végére a központ mostani 25%-os kihasználtságát 35-40%-ra tervezik emelni.

Kulcsszavak: +céginfo CityReach

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14