Egy világ, számos megoldás

Kollár Csaba, 2002. február 4. 22:17
A Qualcomm, az egyik úttörője és vezető képviselője a CDMA digitális vezeték nélküli technológiának, bemutatta legújabb fejlesztését, mellyel az érdeklődők a franciaországi 3GSM World Congress Show-n találkozhatnak.
A cég új szlogenje: „egy világ, számos megoldás”, mely arra utal – olvasható a hivatalos közleményben –, hogy „a CDMA és egyéb technológiák fejlesztésében érdekelt cégeknek úgy kell dolgozniuk, hogy minél kevesebb legyen az inkompatíbilitás”.

A Cannes-i konferencián a Qualcomm kiállításán bemutatja az UMTS-szabványra fejlesztett hang- és adatmegoldásait, valamint a szintén általa fejlesztett teszt-mobiltelefont, a CDMA2000 1xEV-t, mely méretében egy GSM telefonhoz hasonlít, tulajdonságaiban azonban messze felülmúlja azt. Így, többek között, a nagy sebességű internetkapcsolat vagy a Wireless Internet Launchpad segítségével a 3G eszközökön a „fogyasztó úgy érezheti, mint ha csak neki fejlesztették volna ki a CDMA2000 1xEV-t”.

A Qualcomm tájékoztatójában azt is kihangsúlyozta, hogy folytatni kívánja a 3G CDMA fejlesztéseket a termékmegoldások és a szakmaiság terén, annak érdekében, hogy az e technikában érintett cégek számára segítséget nyújtson. A cég világméretű gyártó- és operátortámogatása teszi lehetővé, hogy a nagy sebességű, minőségi 3G vezeték nélküli eszközökkel és szolgáltatásokkal a fogyasztók minél hamarabb megismerkedjenek.

A Qualcomm partnereivel közösen a cdmaOne, a GSM, a GPRS, a CDMA2000 és az UMTS technológiák fejlesztésében érdekelt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50