Novell ZENworks megoldás kéziszámítógépek felügyeletére

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 18. 13:40
A Novell bejelentette a Novell ZENworks for Handhelds 4.7, a Novell Palm, Windows CE és Pocket PC eszközök központi felügyeleti rendszerének megjelenését.
A Novell ZENworks for Desktops, ZENworks for Servers és ZENworks for Handhelds termékeinek együttes használata lehetővé teszi a cégek és intézmények számára a végpontok teljes hálózati menedzsmentjét az automatizálás, a biztonság, és a felügyelet révén.

A korábban címjegyzékek, határidőnaplók kezelésére használt kézi eszközök mára beépültek a vállalatokba, kulcsfontosságú adatokat és alkalmazásokat is hordozva. A kézi eszközök számának és szerepének növekedésével az IT személyzetre háruló felügyeleti és támogatási feladatok száma is növekszik. A ZENworks for Handhelds képes ezen igények kielégítésére a kis sávszélességű mobil kommunikációs eszközökre optimalizált átviteli technológiája révén, amely magába foglalja az adattömörítést, a sávszélesség-menedzsmentet, és az ellenőrzőpontokon történő újraindítást (megszakadt adatátvitel folytatását a felfüggesztés pontos helyétől).

A ZENworks for Handhelds 4.7 a Novell első ZENworks megoldása kéziszámítógépek felügyeletére a Callisto Software élvonalbeli kézieszköz-menedzsment szoftverén, az Orbiteren alapszik.

A ZENworks for Handhelds felügyeleti funkciói lehetővé teszik az ügyfél számára a kézi eszközök központi menedzselését, többek között:

• Szoftverelosztás – Az alkalmazások, frissítések, javítások és a tartalom automatizált elosztása naprakész mobil eszközparkot eredményez.

• Hardver- és szoftverleltár – A kézieszközök hardverének és szoftverének automatikus azonosítása lehetőséget nyújt a befektetések elemzésére, a frissítések megtervezésére, és a felmerülő problémák megoldására.

• Központosított felügyelet – Az egyetlen adminisztrációs pont lehetővé teszi az állapotellenőrzést, eredmények értékelését, eszközök, eszközcsoportok, vagy a teljes állapot lekérdezését.

Kulcsszavak: pda Novell iroda szerverszoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14