3G-csúszás Lengyelországban

Kollár Csaba, 2002. április 24. 19:55
Lengyelország három vezető telekommunikációs cége, a nemrég alakult kormányzati telekommunikációs hivatal, a Telekommunikációs és Postai Szabályozó Iroda (URTiP) most aláírt megállapodása szerint a kereskedelmi 3G szolgáltatások indítását egy évvel elhalasztják.
A megállapodás 2005 végéig kíván lehetőséget adni az operátoroknak arra, hogy elindítsák saját harmadik generációs szolgáltatásaikat. Az infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszter, Krzysztof Heller sajtóközleményében kiemelte: „Nincs olyan körülmény, mely arra ösztönözné a kormányt, hogy sürgesse a 3G indítását Lengyelországban. Nem vagyunk annyira gazdag ország, hogy pusztán próbaképpen elindítsunk egy többmilliárdos fejlesztést úgy, hogy nem vagyunk maximálisan biztosak a sikerben.”

Heller közleményében arra is utalt, hogy az URTiP akár úgy is dönthet, hogy amíg Európa más országaiban a harmadik generációs technológiák sikere nem látható, addig Lengyelországban érdemes kivárni. Ami a lengyel mobilszolgáltatókat, a PTC-t, a Polkomtelt és a PTK-t illeti: elfogadták, hogy mintegy 3,1 milliárd eurót költsenek saját hálózataikra az előzetesen megállapított 2003-as határidő letelte előtt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50