Logitech-kiegészítők játékkonzolokhoz

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 9. 09:37
A májusban megrendezett Electronic Entertainment Expo (E3) kiállításon öt új terméket mutatott be a Logitech a PlayStation2, a Nintendo GameCube és a Microsoft Xbox konzolokhoz.
Logitech Cordless Controller

Az Xbox konzolhoz készült Cordless Controller egy különleges, a Logitech által kifejlesztett 2,4 gigahertzes rádiófrekvenciás technológiára épül. Az eredeti Xbox billentyűkiosztás és az egyedi formatervezés kényelmes fogást biztosít szinte bármekkora kéznek. A vezérlő kettős vibráló visszajelző rendszerrel teszi a játékélményt még valószerűbbé, és négy ceruzaelemmel több mint 50 órán át használható. A vevőkészülékhez headset és memóriakártya is csatlakoztatható.

Logitech Speed Force, Logitech Accessory Pack kiegészítőcsomag Nintendo Gamecube-hoz

A Nintendo GameCube konzolhoz készült Logitech Speed Force-on helyet kapott egy analóg kormányváltó és egy teljes, könnyen elérhető Nintendo GameCube vezérlőpult. Mindez "kortárs stílusú formatervvel" és bőrmintázatú masszív műanyag bevonattal társul. Egy erős és könnyen használható kettős szorító biztosítja a kormánykerék stabil rögzítését a legtöbb asztalfelülethez. A kormányt támogató játékok dobozát hivatalos kompatibilitás emblémával látják majd el. A Speed Force megjelenését idén őszre tervezik

A versenyzés élményszerűségét még tovább emelendő, a Logitech egy kiegészítő csomagot kínál a Speed Force kormányokhoz. A csúszásgátló alapra szerelt, kényelmes gáz- és fékpedálokkal és az ölben tartható rögzítőkészlettel az Accessory Pack szinte bármilyen környezetben elérhetővé teszi a valósághű autóvezetést. A www.logitech.com címen elérhető Accessory Pack segítségével a játékosok otthonukba vihetik a játéktermekből ismerős vezetési élményt.

Logitech PlayStation-perifériák

Logitech USB Headset mikrofon-fejhallgató készlet

A Logitech USB Headset beépített hangvezérléssel és hangfelismeréssel, “voice over IP” technológiával és hangfelvételi rendelkezik. A készüléket a Sony Computer Entertainment America Inc. internetes csapatjátékával, a “SOCOM: U.S. Navy SEALs” című játékkal együtt szállítják majd. A Logitech USB Headset alaptartozékai: Hangfelismeréshez használható mikrofon; Monó fejhallgató; 3 méter kábel.

A Logitech nemrégiben megjelentette ingyenes audioszoftver-fejlesztői készletét (SDK) a PlayStation 2-höz. A programcsomag beszerezhető közvetlenül a Logitechtől és a PlayStation 2 Developer Network internet oldalról. A fejlesztői csomaggal a programozók rögzíthetik a mikrofonról érkező hangjeleket és visszajátszhatnak rögzített hangokat a fejhallgatón. Emellett egy egyszerű programozási felületet is kapnak, amely megkíméli őket az USB eszközök listázásának, a leírótáblák elemzésének és a hangadatok átvitelének nehézkes részleteitől. Más gyártók szoftvereszközeivel kiegészítve a fejlesztői csomag kimondott parancsok felismerésére és “voice-over-IP” kommunikációra is használható.

Logitech NetPlay Controller vezérlőpult és billentyűzet egyben

A kifejezetten a PlayStation 2 hálózatos játékaihoz kifejlesztett Logitech NetPlay Controller segítségével a játékosok úgy írhatnak egymásnak üzeneteket, hogy közben nem kell letenniük a vezérlőpultot, és nem kell külön billentyűzetet telepíteniük. Ez az egyedi vezérlőpult/billentyűzet kombináció kényelmesen megül az ember ölében, és a játék irányításához szükséges összes vezérlőgombot mindenkor elérhető távolságban tartja. Az USB billentyűzetet úgy tervezték meg, hogy az a vezérlőpultról lecsatolva önálló eszközként is használható legyen. A Logitech NetPlay Controller alaptartozékai és jellemzői: Kettős analóg botkormány; 8 irányú nyomásérzékelő D-pad; Nyomásérzékeny akciógombok; Négy darab gomb; Kettős vibrációs visszajelző rendszer; Ölben vagy asztalon is kényelmesen használható váz; Kompatibilis a Square “Final Fantasy XI” játékával és más USB billentyűzetet támogató játékokkal is.

Logitech Cordless Controller vezeték nélküli játékvezérlő

Az idén már korábban bejelentett Logitech Cordless Controller a PlayStation 2 konzolgép összes vezérlőfunkcióját ki tudja szolgálni, ugyanakkor extra hatótávolságot és szabadságot nyújt azoknak a játékosoknak, akik szeretik igazán beleélni magukat a játékba. A Cordless Controller a következő tulajdonságokkal bír: Hatékony 2,4 gigahertzes rádióhullám technológia a hibátlan vezérlés érdekében; Kettős analóg botkormány; Kettős vibrációs visszajelzés; Pontos, megbízható irányítás; Több mint 6 méter hatótávolság; Több mint 50 óra készenlét egy elemkészlettel.

Driving Force kormánykerék

A 2001 őszén megjelent Logitech Driving Force a Logitech jelenlegi “force feedback” technológával működő, PlayStation 2 játékkonzolhoz készült kormánykereke. A Driving Force egy gazdagon felszerelt kormánykerék, amely – az azt támogató játékokban – kiváló “force feedback” visszajelzése révén az eddiginél sokkal valószerűbb vezetési élményt nyújt használóinak. A Logitechtől beszerezhető egy “force feedback” fejlesztői készlet (SDK), melyet használva a játékfejlesztők egyre újabb és újabb Driving Force kompatibilis játékokat készíthetnek. Jelenleg több mint 20 játékprogram támogatja a Driving Force kormánykereket, és számos újabb van fejlesztés alatt.

Logitech Freedom 2.4 Cordless Joystick

A Logitech a Freedom 2.4-es modell formatervét jelentősen átalakította és feljavította. A extrák közé tartozik például a gumibevonatú hüvelykujjgomb vagy az alumíniumravasz és gázkar. A Freedom 2.4-hez is jár a Logitech Profiler szoftver, mellyel az eszköz teljesen átprogramozható.

Logitech MOMO Racing Force Feedback Wheel

A MOMO Racing Force Feedback Wheel a programozható vezérlőeszközök széles választékát kínálja: középen 6 darab könnyen elérhető nyomógomb és egy pár masszív váltókar, valamint egy MOMO tervezésű manuális váltógomb megbízható szekvenciális váltási lehetőséggel. A váltógombot a játékos a kormánykonzol jobb oldalától a bal oldaláig mozgathatja, és visszafelé. A kormányt három darab megbízhatóan záródó szorítóval lehet szinte bármilyen asztalfelülethez stabilan rögzíteni. Összeilleszthető továbbá a Logitech külön kapható, ölbe helyezhető támasztékával, melynek segítségével a játékosok a kormányt úgy is kényelmesen használhatják, hogy nem kell közben az asztalnál ülniük.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50