Épül a közép-európai elektronikus piactér hálózat

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 12. 07:23
A MarketPlanet (Lengyelország), a CenTrade (Csehország), a Bizmarket (Ausztria) és a tavaly több mint 2 milliárd forint forgalmat bonyolító Marketline (Magyarország) képviselői 2002. első félévének végéig létre kívánják hozni azt az együttműködési modellt, amely gyakorlatilag egyesítené a jelenleg elkülönülten, az egyes nemzeti piacokon működő elektronikus piacterek üzleti lehetőségeit.
Ennek az együttműködésnek a sikere a világ élvonalába katapultálhatja Közép-Európa elektronikus kereskedelmét, s ez az érintett országok gazdasági eredményeit is jelentősen növelheti – jelentette ki Kardos Zsolt, a Marketline Rt. vezérigazgatója, azon a rendezvényen, ahol három közép-európai ország vezető elektronikus piactér működtető cégével írt alá regionális marketing együttműködési megállapodást a vállalatközi elektronikus kereskedelemben élen járó Marketline Rt.

A 16 pontból álló Együttműködési Megállapodás létrejötte azért is korszakos esemény, mert a "nagyok" kooperálása áttörést hozhat a régió B2B kereskedelmének fejlődésében. (Ezt a lehetséges trendet egyébként az egyes résztvevők elmúlt éves váratlanul jó gazdasági eredményei is egyre inkább valószínűsítik.)

A tervezett együttműködés során a felek fokozatosan kívánják kialakítani a közép-európai elektronikus piactér-hálózatot. Az eddig megszerzett marketing- és kereskedelmi tapasztalatok valamint a piaci információk és a technológiai know-how megosztása után végső céljuk egy olyan infrastruktúra létrehozása, amely mind a négy ország felhasználói számára hozzáférhetővé teszi az egyesített piacterek teljes kínálatát. E törekvés jegyében a Marketline az általa kifejlesztett és működtetett on-line aukciós rendszerét már több nyugat- és kelet-európai nyelven is elérhetővé teszi ügyfelei számára. A rendszert sikeresen használja az osztrák Bizmarket (és ügyfélköre) ill. több Kelet-Európai nagyvállalat is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14