Játékkonzol-fejlesztés az LG számára

Kollár Csaba, 2002. augusztus 2. 16:28
A TTP Communications olyan játékokat fejlesztett ki mobiltelefon-tulajdonosok számára, mely a játékkonzolok élményét nyújtja mobilon, és lehetővé teszi, hogy letöltsünk új játékokat, illetve személyre szabhatjuk készülékeinket a legújabb beállításokkal.
Az LG Electronics és az Innostream az első megrendelői a WGE Games-hez tartozó játékoknak, melyek vezeték nélküli környezetben működnek. A koreai központú cégek ezt a platformot licencelik európai és ázsiai készülékeik számára, melyek az idei évben kerülnek forgalomba.

Tony Milbourn a TTPCom ügyvezető igazgatója közleményében kiemelte, hogy “a koreai gyártók számára nagyon fontos a gyors reagálás a fogyasztói igényekre, így az LG Electronics és az Innostream egyaránt felismerte, hogy a WGE Games-hez tartozó játékok erősítik a pozitív különbséget a konkurensek és saját készülékeik között".

Az Innostream elnöke Gijong Lim a következőket mondta: “a WGE Games dinamikus természete leginkább a PC hálózatokhoz hasonlít, így a felhasználók sokkal több lehetőséget kapnak, mint ha csak a hagyományos vezeték nélküli játékokat használnák. A nagy, színes LCD kijelző, a polifonikus hanghatás és a WGE készülékeinket egyben játékkonzolokká is teszi."

A WGE Games a TTPCom Wireless Graphics Engine-en futnak és a világ számos vezető játékfejlesztő, illetve felhasználó cége, mint az ITE, a Hailstorm és a Tuna Technologies már korábban aláírt egy megállapodást a WGE-kompatibilis tartalomfejlesztésről. A WGE megalkotói nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a kevés memóriával, így olcsóbb készülékekkel is lehessen játszani a játékokat. A WGE Games alkalmazásokat C++ nyelven írják, a WGE támogatja a JavaTM alkalmazásokat is.

Kulcsszavak: játék mobilszolg LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14