Ingyenes lesz a számítógépes végzettség megszerzése

Szalay Dániel, 2002. szeptember 21. 11:21
Minden végzős középiskolásnak, aki sikeres számítógép-kezelői alapvizsgát tesz, kifizetjük a vizsgadíját - ígérte Medgyessy Péter miniszterelnök a kormány "Esélyt a jövőnek!" című programjának ismertetésekor.
A miniszterelnök a kormány beiktatását követő 115. napon leszögezte, a döntés eredményeként a diákok európai szinten is versenyképes informatikai tudással hagyhatják el a középiskolát. A középiskolásokat számítógépes ismeretek és ehhez kapcsolódó végzettség megszerzésére ösztönző döntés a legnagyobb kormányzó párt választási programjában is szerepelt, és részét képezi a NemzetNet informatikai programnak is.

Medgyessy Péter ígéretet tett továbbá, hogy minden településen megteremtik a számítógép és az internet közösségi hozzáférésének lehetőségét. Ezt azzal indokolta, hogy napjainkban mintegy 1000 település nem rendelkezik sem számítógéppel, sem internetes eléréssel. A program ezeken a településeken biztosít valamilyen közösségi térben (könyvtár, önkormányzat) 1-2 számítógépet és internet-hozzáférést. A programhoz szorosan kapcsolódik az ország valamennyi településén az internetcsatlakozást lehetővé tévő végpontok kiépítése, az ezt biztosító szolgáltatók közbeszerzés útján történő kiválasztása.

A miniszterelnök kijelentette, a jövőben 1000 új távmunkahelyet hoznak létre. Ezt a munkáltatóknak kínált kedvezményekkel, a munkavállalók támogatásával kívánják elősegíteni. A munkavállalás ezen formája lehetőséget teremt a kistelepülésen élőknek és a hátrányos helyzetűeknek, így a rokkantaknak is a munkavégzésre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50