Bízik az i-Mode sikerében a német E-Plus mobilszolgáltató

MTI Sajtóadatbank, 2002. november 20. 08:19
Az E-Plus német mobiltelefon-szolgáltató az i-Mode mobil multimédia-szolgáltatás akadozó bevezetése ellenére is lendületes növekedésre számít.
Az E-Plus nem érte el a tervezett 400-600 ezer i-Mode előfizetői számot, ezt azonban semmiképpen sem tekinti a rendszer kudarcának. A szolgáltatás jelenleg mintegy 100 ezer előfizetővel rendelkezik, amit a jövő év végéig egymillióra terveznek emelni. Az i-Mode rendszernek hazai pályán, Japánban is jó egy évre volt szüksége a népszerűség megalapozásához. A meglévő előfizetők megelégedettségi aránya magas, 92 százalékos.

Az E-Plus és az AOL Deutschland hosszú távú együttműködést alakítanak ki, melynek keretében az i-Mode előfizetőinek lehetősége nyílik AOL e-mail fiókjuk kezelésére. Az AOL saját bevallása szerint 2,6 millió előfizetővel rendelkezik Németországban.

Az E-Plus, a holland KPN telekommunikációs konszern németországi leányvállalataként az idei év márciusában indította meg i-Mode multimédiás szolgáltatását. Eddig 114 tartalomszolgáltató lépett fel az E-Plus rendszerére. A KPN csoportnak Hollandiában, Belgiumban és Németországban együttesen több mint 143 ezer i-Mode előfizetője van. Ezen belül a német előfizetők száma meghaladja a százezret.

Az E-Plus számára eddig egyedül a NEC szállított i-Mode rendszerű multimédiás mobiltelefon-készülékeket. Nemsokára azonban Nokia és Siemens készülékek is kaphatóak lesznek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14