A Shazam zene-szöveg szolgáltatása

Kollár Csaba, 2002. december 26. 12:29
A Shazam, mely többek között zenefelismerő szolgáltatásokat fejleszt mobilkommunikációs környezetben, bejelentette, hogy a közeljövőben egy olyan szolgáltatást indít útjára Songmail névvel, amelyikkel a mobiltelefon-tulajdonosok a dallamokat szövegüzenetben küldjék el egymásnak.
A szolgáltatás lényege, hogy a tulajdonosok felveszik a kocsmában, a szórakozóhelyen vagy a klubban hallott zenét mobiltelefonjukra, amit aztán a rendszer felismer, kiegészíti a szám címével, illetve az előadó nevével, majd ezt az információt vagy a tulajdonos láthatja viszont, vagy elküldheti azt személyre szabott üdvözlő üzenetben a barátainak.

Az új rendszer előnye, hogy egy hatalmas, folyamatosan épülő adatbázisból keresi ki az eredeti számot, és hasonlítja össze a felvett változattal, és egyezőség esetén a szám címe és az előadó neve mellett egyéb hasznos információval is szolgál.

A vállalat marketingvezetője, Vijay Solanki azt mondta, hogy a "Songmail egy remek lehetőség arra, hogy az SMS népszerűségét kihasználva az emberek megosszák egymással zenei élményeiket".

Elemzők szerint a Shazam nem csak azért fejleszti a rendszert, hogy az emberek egymással zenei élményeket osszanak meg, hanem azért is, mert együttműködve több lemezkiadó társasággal lehetővé kívánja tenni, hogy a hallgatók számára szimpatikus zenéket mobiltelefonon keresztül meg is tudják majd rendelni.

Kulcsszavak: +fohir mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55